Σπουδαία νίκη για την Εθνική Κ19 στο Euro

Η Εθνική Κ19 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς νίκησε 2-0 την Ουκρανία στη Βέροια

Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται σε Βέροια, Κατερίνη και Λάρισα καθώς οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα επικράτησαν με 2-0 της αντίστοιχης ομάδας της Ουκρανίας και κατέκτησαν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς.

Ο αγώνας άρχισε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν την ελληνική ομάδα, δημιουργώντας, μάλιστα, μια καλή ευκαιρία με τον Μπόριατσουκ στο 13΄ (σουτ μόλις άουτ). Γρήγορα, όμως, οι Έλληνες διεθνείς ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα από το άγχος της πρεμιέρας και στο 20ό λεπτό πήραν το προβάδισμα χάρη στο σουτ του Ορφανίδη, ύστερα από ασίστ του Κουλούρη.

Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Γιάννη Γκούμα, οι οποίοι χωρίς προβλήματα διαχειρίστηκαν το υπόλοιπο μέρος του αγώνα έως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45άλεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση για την ισοφάριση και έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 57΄, με τον Κοβαλένκο να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Κότσαρη. Η Εθνική, έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία, υπομονή στο παιχνίδι της και ξεκάθαρο πλάνο, έδειξε τις αρετές της και στον επιθετικό τομέα στο 76ο λεπτό, όταν ο Καραχάλιος έστειλε τη μπάλα με σουτ στα δίχτυα, αξιοποιώντας την ασίστ του Ορφανίδη.

Κυριαρχώντας, πλέον, πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κράτησε έως το τέλος με άνεση την πολύτιμη νίκη με το «καθαρό» σκορ, θέτοντας τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος των 3.500 φίλων της Εθνικής που παραβρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου ήταν η καλύτερη επιβράβευση των νεαρών παικτών για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46΄ Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (46΄ Τσιμίκας)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σολντατένκο, Ματβιένκο, Κιριουχάντσεφ, Λούτσκεβιτς (70΄ Τσιγκάνκοφ), Λούκιαντσουκ, Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70΄ Ζούμπκοφ), Μπόριατσουκ (46΄ Αρένταρουκ), Μπεσέντιν