Tο Eurogroup τελείωσε -Σε λίγη ώρα ο Τσίπρας με Ολάντ και Μέρκελ

Ως την τελευταία ευκαιρία που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους θεωρείται το σημερινό Eurogroup το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Η συνεδρίαση τελείωσε και αναμένεται δήλωση Ντάισελμπλουμ.

Υπήρξε σύγχιση για το αν η ελληνική πλευρά κατέθεσε πρόταση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε τις προτάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας. Αυτές τότε δεν είχαν συζητηθεί  επειδή στο Eurogroup οι ΥΠΟΙΚ είπαν ότι θα περιμένουν το δημοψήφισμα και μετά θα τοποθετηθούν. «Περιμένουμε τα σχόλια τους σήμερα», αναφέρει κυβερνητική πηγή.

«Σήμερα προφορική παρουσίαση, αύριο γραπτή»

Ο Πίτερ Σπίγκελ μέσω Twitter ενημέρωσε λίγο πριν τις 17:00 ότι αξιωματούχος της Ευρωζώνης τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα έκανε προφορική παρουσίαση των προτάσεων και ότι αύριο θα γίνει η γραπτή υποβολή τους.

Δεν κατέθεσαν πρόταση -Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με όσα μετέφερε λίγο νωρίτερα ο Πήτερ Σπήγκελ των Financial Times και η ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη, η Ελλάδα δεν κατέθεσε προτάσεις στο Eurogroup.
«Η Ελλάδα δεν κατέθεσε σήμερα προτάσεις. Κάτι τέτοιο (αίτημα και προτάσεις) θα το πράξει αύριο» έγραψε η Ελένη Βαρβιτσιώτη.
Το ίδιο μετέφερε μέσω του twitter και ο Πίτερ Σπιγκελ γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Δύο επίσημες πηγές της ευρωζώνης, μου ανέφεραν ότι η Ελλάδα δεν έφτασε με νέα πρόταση στο Eurogroup και μια 3η πηγή μου αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί αύριο»

iefimerida.gr