Έκκληση της Κοινότητας Μελβούρνης για στήριξη του ελληνικού λαού

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (GCM) απηύθυνε έκκληση για μια νέα προσπάθεια εξασφάλισης μιας δίκαιης συμφωνίας για τον ελληνικό λαό, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται και ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα ενδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης και διέψευσε κάποιους αναλυτές που ισχυρίζονταν ότι επιθυμία των Ελλήνων είναι να εγκαταλείψει την Ευρώπη και να σταματήσει τη χρήση του ευρώ.

Ο κ. Παπαστεργιάδης και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας κάνοντας δηλώσεις στο "Πρωινό" πρόγραμμα του κρατικού δικτύου.

Ο κ. Παπαστεργιάδης και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας κάνοντας δηλώσεις στο “Πρωινό” πρόγραμμα του κρατικού δικτύου.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία που έχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:

«Παρά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού όσον αφορά στην παραμονή στην Ευρώπη και στο Ευρώ είναι ένα κατηγορηματικό ΝΑΙ,» είπε.

Ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου, κ. Γιώργος Μενίδης, επανέλαβε την έκκληση προς τον Ομοσπονδιακό Θησαυροφύλακα, κ. Joe Hockey, να συμβάλει πιο αποτελεσματικά μέσω του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην επίτευξη μιας λύσης που θα προβλέπει ελάφρυνση του χρέους για το ελληνικό κράτος.

«Σε σχετική έκθεσή του το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα υπογράμμισε την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους

για να επιτρέψει στο ελληνικό κράτος να βρεθεί εκ νέου στο δρόμο της ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Μενίδης.

«Πρέπει να αναζητηθούν λύσεις έτσι ώστε να σταματήσει η φυγή των νέων, των μορφωμένων και του έμπειρου εργατικού δυναμικού ως αποτέλεσμα των ασφυκτικών μέτρων που αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας πολίτης».

Πηγή:neoskodmos.com