Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα “Μένουμε Ευρώπη”, σήμερα “Οχι” αύριο

Αθήνα

Σε νέα συγκέντρωση στις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα καλεί η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη».Στη σελίδα τους στο Facebook οι επικεφαλής της κίνησης, που απηύθυναν πρόσκληση μέσω του κοινωνικού δικτύου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μένουμε Ευρώπη και δεν το διαπραγματευόμαστε».

Οι διοργανωτές καλούν στη συγκέντρωση όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μετά την εκδήλωση ξεκινά διαμαρτυρία με βάρδιες στο Σύνταγμα εν αναμονή της συμφωνίας.
«Μένουμε εκεί όρθιοι, ακίνητοι και σιωπηλοί σε στάση αναμονής. Το σύνθημα: “Αλέξη δεν φεύγουμε πριν φέρεις την συμφωνία που υποσχέθηκες!”» αναφέρουν στο Facebook.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η παραμονή της στην Ευρώπη κρίνεται τελεσίδικα την Κυριακή. Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και οι ευθύνες όλων μας απέναντι στην ιστορία τεράστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να χαθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση από το τέλος της χαμένης δεκαετίας των πολέμων. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιστρέψουμε στο παρελθόν που θέλουν κάποιοι με δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν.

»Απαιτούμε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί. Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά» αναφέρουν οι επικεφαλής της κίνησης.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ

Εξάλλου, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν και  οι υποστηρικτές του «Όχι», την Παρασκευή στις 19:30, με βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία».