Πέθανε ο Ομάρ Σαρίφ

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και γοητευτικούς ηθοποιούς, ο Ομάρ Σαφίρ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών μετά από καρδιακή προσβολή. Είχε γράψει ιστορία ως “Δρ Ζιβάγκο”.

Ο 83χρονος Σαρίφ βρισκόταν στο Κάιρο όταν υπέστη την καρδιακή προσβολή που αποδείχθηκε μοιραία. Το θάνατό του επιβεβαίωσε ο ατζέντης του.

Ο Ομάρ Σαρίφ (το πραγματικό του όνομα ήταν Michel Demetri Chalhoub), από τους σταρ που γοήτευσαν πλήθη γυναικών, έγραψε ιστορία με το ρόλο του στον “Δρ Ζιβάγκο”, είχε πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Πίτερ Ο’ Τουλ στον “Λόρενς της Αραβίας”, ενώ είχε παίξει και στο “Αστείο Κορίτσι”.
Εκτός από ένας από τους μεγαλύτερους και πιο γοητευτικούς ηθοποιούς ήταν και μεγάλος παίκτης του… μπριτζ!

Τον περασμένο Μάιο, ο γιος του είχε κάνει γνωστό πως ο Αιγύπτιος ηθοποιός έπαχθε από Αλτσχάιμερ.
Ο μάνατζέρ του δήλωσε πως υπέστη καρδιακή προσβολή το απόγευμα της Παρασκευής ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Καΐρου.

Για το ρόλο του στον “Λόρενς της Αραβίας” είχε προταθεί για Όσκαρ και είχε κερδίσει και τη Χρυσή Σφαίρα. Αυτή η ταινία ήταν η πρώτη που έκανε στα αγγλικά μετά από 20 εμφανίσεις σε αιγυπτιακές παραγωγές. Ήταν επίσης ο ρόλος που του άνοιξε το δρόμο για το Χόλιγουντ, όπου πήρε λόγους όπως του Τσε Γκεβάρα στο “Τσε!” και στο “Αστείο Κορίτσι” με τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Με Χρυσή Σφαίρα είχε τιμηθεί και για το ρόλο του ως “Δρ Ζιβάγκο”.

Ο Σαρίφ είχε σπουδάσει και είχε πτυχίο Μαθηματικών και Φυσικής από το πανεπιστήμιο του Καΐρου. Θεωρούνταν ένας από τους 10 καλύτερους παίκτες μπιτζ στον κόσμο! Λέγεται μάλιστα ότι το ’70 είχε χάσει στα χαρτιά μια έπαυλη αξίας 4 εκατ. λιρών στο Λανθαρότε της Ισπανίας.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ζώντας σε ξενοδοχεία. Από τον περασμένο Μάιο έμενε στο θέρετρο Ελ Γκούνα της Ερυθράς Θάλασσας.

Πηγή: GuardianTelegraph
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ