Προέχει η πατρίδα

Προέχει η σωτηρία της πατρίδος. Το “ταμείο” θα γίνει. Αργότερα, όμως.

Τώρα πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας πως εννοούμε ότι θα εφαρμόσουμε όσα μέτρα μας επιβάλουν να πάρουμε για να ξεφύγουμε το Grexit. Να ανοίξουν σταδιακά οι Τράπεζες. Ενδεχομένως να αποφύγουμε το “κούρεμα” των καταθέσεων.

Τώρα μόνη μέριμνα δεν είναι το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, αλλά η εξασφάλιση ότι δεν θα βρεθούμε εκτός Ευρώ και εκτός ΕΕ.

Τώρα δεν ενδιαφέρει το τεράστιο κόστος που θα καταβάλουμε για το 5μηνο των “διαπραγματεύσεων”.  Εκείνο που σήμερα μετράει είναι να πείσουμε τους εταίρους μας ότι δεν είμαστε όσο αναξιόπιστοι τους δείξαμε ότι μπορούμε να γίνουμε στο βωμό μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Τώρα δεν έχει καμία αξία ποιος θα μείνει στην Κυβέρνηση σε πείσμα όσων μέχρι χθες, έλεγε. Αν δεν είναι αυτός, θα είναι κάποιος άλλος.  Η πλειοψηφία των μέτρων είναι δεδομένη και απαραίτητη.

Τώρα δεν ψάχνει κανείς να βρει ομοιότητες και διαφορές μεταξύ προγραμμάτων. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Σήμερα πρέπει όλοι μαζί να πιούμε το πικρό ποτήρι.

Ούτε τα διατεταγμένα χειροκροτήματα έχουν κάποια χρησιμότητα.

Ούτε η κομματική συνοχή σημαίνει κάτι.

Ούτε οι μαζώξεις και οι “ηρωϊκές” κορώνες.

Λέξεις όπως αξιοπρέπεια, προοπτική, ανθρωπιστική κρίση, ας μείνουν ως ενθύμια που ίσως κάποτε τα ανασύρουμε από τα μπαούλα της Ιστορίας.

Ούτε μπορούμε να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δεν έχουν αξία.

Όλα αυτά ήταν πολύ ωραία για να είναι αληθινά.

Σήμερα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους δανειστές μας: Ότι τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα παραχωρούν τη θέση τους σε ένα ταπεινό «ναι σε όλα».

Οι “28” δεν είναι “18”!

Επομένως, πάμε όλοι μαζί!

Είπαμε, προέχει η σωτηρία της πατρίδος.