Η ιστορική συνεδρίαση της Βουλής με το φακό της Panhellenic Post

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΡ

Λεζάντες: Χρήστος Μαλασπίνας

φωτογραφία 4

Το Προεδρείο της Βουλής, με προεδρεύοντα τον κ. Αλέξιο Μητρόπουλο, διευθύνει τη συζήτηση που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα και κατέληξε ξημερώματα στην εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης να φέρει σήμερα συμφωνία από τις Βρυξέλλες. Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ανέβηκε  χθες στο προεδρείο, προτιμώντας να εξαπολύσει τη “βόμβα” της εν μέσω “πολλών φιλοφρονήσεων” προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την ιδιότητα της βουλευτού. Ψήφισε “παρούσα”! Σκεφτείτε και να μην τον τιμούσε!

Κάτω από τα θεωρεία, στα έδρανα της Βουλής, οι 300 το ...ξενύχτησαν κανονικά αφού η Συνεδρίαση έληξε γύρω στις 4 το πρωϊ. Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν ..."της νύχτας τα καμώματα...".

Στα έδρανα της Βουλής, οι 300 το …ξενύχτησαν κανονικά αφού η Συνεδρίαση έληξε γύρω στις 4 το πρωϊ. 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν ανοίγοντας μια νέα σελίδα πολιτικών εξελίξεων. Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν …”της νύχτας τα καμώματα…”. Ωστόσο οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος πήγε στις Βρυξέλλες για να επιστρέψει με συμφωνία. Ο Θεός σώζει την …Ελλάδα!

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον γέμισε εκτός από τα έδρανα και τα θεωρεία της Βουλής!

Το μεγάλο ενδιαφέρον γέμισε χθες εκτός από τα έδρανα και τα θεωρεία της Βουλής! Χαμός, πάνω και κάτω! Άστραψαν τα φλας, ανάμεσά τους και του αναταποκριτή της Panhellenic Post Νίκου Σουτόπουλου.

Και ενώ μέσα στη Βουλή κυβερνητική σύμπραξη ακι αντιπολίτευση διασταύρωναν τα ¨άσφαιρα" χθες πυρά τους, αφού η συναίνεση ήταν εξασφαλίσμένη από τα ...παρασκήνια του Προεδρικού Μεγάρου, η εξωτερική εμφάνιση του πανέμορφου και ωραιο-φωτισμένου κτιρίου της Βουλής -νεοκλασικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα της Βασιλικής Αυλής της Βαυαρίας Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ που λειτουργούσε χθες μέχρι...πρωίας, έδινε την εντύπωση μιάς γιορτινής φιέστας.

Και ενώ μέσα στη Βουλή συμπολίτευση και αντιπολίτευση διασταύρωναν τα ¨άσφαιρα” χθες πυρά τους, αφού η συναίνεση ήταν εξασφαλισμένη από τα …παρασκήνια του Προεδρικού Μεγάρου, η εξωτερική εμφάνιση του πανέμορφου και ωραιο-φωτισμένου κτιρίου της Βουλής -νεοκλασικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα της Βασιλικής Αυλής της Βαυαρίας Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ – έδινε την εντύπωση μιας γιορτινής φιέστας. Αντίθετα η διαφοροποίηση 17 βουλευτών της συμπολίτευσης  δημιούργησε πρόσθετα κυβερνητικά προβλήματα .

Λίγο πιο κάτω, η Αθήνα, η πρωτεύουσα που δεν κοιμάται ποτέ, ούτε μεσούσης της οικονομικής κρίσης

Λίγο πιο κάτω, η Αθήνα, η πρωτεύουσα που δεν κοιμάται ποτέ, ούτε μεσούσης της οικονομικής κρίσης! Η Αθήνα που “ξεκουράζεται” από τον κάματο της ημέρας, τις πορείες της ημέρας και την αγωνία των ΑΤΜ και των κλειστών Τραπεζών που καταδειναστεύουν την κάθε της ημέρα! Ευτυχώς που φθάνει πάντα στην ώρα της η …νύχτα!