Συνεδριάζουν οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Το απόλυτο πολιτικό χάος προκάλεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς με τις δηλώσεις του ουδείς κατάλαβε εάν παραμένει στην κυβέρνηση ή αποχωρεί.

Πάντως, στις 8:30 σήμερα το πρωί (Τρίτη) συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές ενόψει των μέτρων που αναμένεται να έρθουν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή. Ενώ  στις 09:00 συνεδριάζει  η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα και την κυβέρνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους. Στις 08:00 επίσης συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κρίσιμα θέματα προς συζήτηση. Το πρώτο θέμα που θα κληθούν να συζητήσουν είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και το δεύτερο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Καμένος

Χθες, ο κ. Καμμένος αφού κατηγόρησε τους δανειστές για πραξικόπημα, ξεκαθάρισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν με μία τέτοια συμφωνία που φέρνει νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισεκατομμύρια εγγυήσεις της ελληνικής περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων και αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και συνταγματικών αξιών.

Το γεγονός πως ο κ. Καμμένος δήλωσε πως δεν θα δεχθεί αυτή τη συμφωνία προκάλεσε εύλογες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το εάν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση και εκεί ξεκίνησε το μυστήριο με τον Πάνο Καμμένο να μην απαντάει ευθέως αλλά με γρίφους.

Το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Καμμένος ενδεικτικό των πολιτικών διαβουλεύσεων που συμβαίνουν αυτή την ώρα, πως δεν θα παραμείνει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με εκείνους που ενώ ο πρωθυπουργός διαπραγματευτόταν σκληρά, εκείνοι τα έδιναν όλα.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κατονόμασε συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη κατηγορώντας τους πως ήταν αυτοί που έλεγαν στον κ. Τσίπρα να τα δώσει όλα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, θα συγκληθεί την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς και τα όργανα του κόμματος.

Ως προς το βασικό θέμα της θέσης των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Καμμένος τόνισε μεν ότι «θα προχωρήσουμε μαζί, ενωμένοι» συμπλήρωσε όμως ότι αλλάξανε πολλά από χθες το βράδυ και ότι στη δημοκρατία υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση.

«Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο να συμπράξουν οι ΑΝΕΛ σε μία κυβέρνηση «δήθεν εθνικού σκοπού».

Πηγή:NewsIt.gr/in.gr/star.gr