Μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές -Πυρκαγιά και στη Σκύρο

Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στις φωτιές της Παρασκευής, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου μαίνεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στη Σκύρο.

Η φωτιά, που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δύσβατη περιοχή, είναι σε εξέλιξη, αλλά δεν απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της περιοχής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο Καναντέρ.

Καλύτερη είναι η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν την Παρασκευή, με την πυροσβεστική να δίνει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, που πίσω τους άφησαν τεράστιες ζημιές σε σπίτια, καλλιέργειες και στρέμματα δάσους. Συνολικά, χθες εκδηλώθηκαν 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Στη Λακωνία, η φωτιά μαίνεται στο βουνό ανάμεσα στην Καστανιά και το Λάχι. Νωρίς το βράδυ οι φλόγες έφθασαν στις παρυφές της Νεάπολης. Τουλάχιστον 37 σπίτια έχουν υποστεί ζημίες, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν οικισμοί, παιδικές κατασκηνώσεις και ένα κέντρο υγείας.

Πλέον δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά το μέτωπο είναι ενεργό και οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν ανησυχία για αναζωπυρώσεις, ενώ ήδη έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα.

Στη Μαλακάσα, στον Άγιο Γεώργιο η φωτιά πέρασε νωρίς το βράδυ από το στρατόπεδο της περιοχής και έφθασε μέχρι κάποια σπίτια. Επί τόπου 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και 22 εθελοντές.

Στον Υμηττό, η φωτιά που ξέσπασε νωρίς Παρασκευή το μεσημέρι διένυσε μια μεγάλη απόσταση από τον Καρέα , πέρασε τα Αστυνομικά Ηλιούπολης, την Αργυρούπολη και έφθασε στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Στον Καρέα κάηκαν οι αποθήκες ενός εστιατορίου, αλλά και σπίτια. Σε αυτό το μέτωπο υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες και υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις.

Στην Κόρινθο, και συγκεκριμένα στη Νεμέα, η φωτιά καίει δασική έκταση. Επί τόπου 14 οχήματα της πυροσβεστικής, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 υδροφόρες και 10 εθελοντές.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Αφράτι της Χαλκίδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Πηγή:  iefimerida.gr