Συμβαίνουν και αλλού: Επαγγελματίες ζητιάνοι στους δρόμους της Μελβούρνης

Εννέα επαγγελματίες ζητιάνους εντόπισε ο Στρατός Σωτηρίας (“Salvation Army”) στις δέκα εβδομάδες που διήρκεσε η έρευνά του στους δρόμους του κέντρου της Μελβούρνης. Οι “ζητιάνοι” αυτοί συγκεντρώνονται συχνά και αποφασίζουν πώς θα “μοιράσουν” τις περιοχές τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι “επαίτες” αυτοί αν και διαθέτουν τη δική τους κατοικία, είπαν στους υπαλλήλους του Σ.Σ. ότι η επαιτεία είναι μία κερδοφόρα συνήθεια!

Η ανθρωπιστική οργάνωση βρήκε ότι 135 άτομα βρίσκονται τακτικά στους δρόμους και ζητιανεύουν. Απ’ αυτά, 108 είναι άντρες και 27 γυναίκες. Το 60% πρόκειται για άτομα που είναι άστεγα, 14 απ’ αυτά λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα, αλλά με το 80% των χρημάτων αυτών θα έπρεπε να πληρώσουν τη διαμονή τους κι έτσι δεν είχαν αρκετά χρήματα για φαγητό. Τέσσερις ζητιάνοι ήταν ηλικίας έως 18 ετών, μεταξύ των οποίων και μία 16χρονη άστεγη που βρέθηκε να ζητιανεύει στην κεντρική Swanston Street.

Είκοσι οκτώ άστεγοι είπαν στο Στρατό Σωτηρίας ότι προσπάθησαν να βρουν στέγη σε διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς επιτυχία.

Η επαιτεία παραμένει παράνομη στη Βικτώρια. Την περίοδο 2013-14, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε 170 άτομα που ζητιάνευαν στους δρόμους της κεντρικής Μελβούρνης.

Πηγή:neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε