Η Ζωή ακούει για “ανατροπή της κυβέρνησης” και δεν αντιδρά…

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Σπύρου Μαρκέτου, καθηγητή πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρία της Ελληνικής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους με θέμα «Η ανάδυση της δημοκρατίας», μαζί με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής, λοιπόν, κι ενώ η συνεδρίαση προβαλλόταν από το κανάλι της Βουλής, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να ανατραπεί, συμπληρώνοντας ότι η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ, ενώ η πρόεδρος της Βουλής στεκόταν δίπλα του και δεν αντέδρασε καθόλου…

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ακόμα οι οικονομολόγοι Λεωνίδας Βατικώτης και Χριστίνα Λασκαρίδη, καθώς και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η Κωνσταντοπούλου για το χρέος

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχικά μίλησε για την ιστορική σημασία του πορίσματος αυτής της επιτροπής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διαγραφή μέρους του χρέους και στην παράταση αποπληρωμής του υπόλοιπου της Γερμανίας το 1953.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής, το σχέδιο ήταν να διασωθούν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες -και οι ελληνικές- σε βάρος του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας. Η ίδια το χαρακτήρισε σχέδιο προωθούμενο από αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με κατά παραγγελία νομοθεσία και υπό ασφυκτικά χρονικά διαγράμματα.

«Κάθε παιδί που γεννιέται χρωστά 32.500 ευρώ σημαίνει η αποδοχή του χρέους» επισήμανε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου…