Επανεκλογή του Δημήτρη Χατζή στην Προεδρία της Παμμακεδονικής ΗΠΑ

Βοστώνη.- Πραγματοποιήθηκαν, πρόσφατα, με επιτυχία στην Βοστώνη οι εργασίες του 69ου Τετραήμερου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής με την ικανοποιητική συμμετοχή Συνέδρων από όλη την χώρα.

Ο Δημήτρης Χατζής μετά από μία αμφίρροπη εκλογική διαδικασία κατάφερε να επανεκλεγεί Ύπατος Πρόεδρος της Οργανωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έναντι του γιατρού Παναγιώτη Μπαλτατζή, ενώ επανεξελέγη και ο Δημήτρης Τασσόπουλος στην θέση του Ταμία. Νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι από την Ουάσινγκτον ο Στέλιος Κιριμλής ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και από την Νέα Υόρκη ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, στα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χατζής ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους για την στήριξη στο έργο του, τονίζοντας ότι η Παμμακεδονική μπαίνει με νέα δυναμική σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις. Οπως τόνισε μάλιστα η προσπάθεια για την συλλογή υπογραφών θα κορυφωθεί με συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων παραγόντων. “ Θέλω να ευχαριστήσω τον Θωμά Ρήγα και τον Χαράλαμπο Σταθόπουλο για την πολύτιμη αρωγή τους την περασμένη θητεία της διοίκησης. Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά για την συμμετοχή στο ΔΣ του Στέλιου Κιριμλή και του Δημήτρη Φιλιππίδη και έχω την πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε με επιτυχία σε πέρας όλους τους στόχους μας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Παμμακεδονικής.

Επίσης κατά τις αρχαιρεσίες, είχαμε την εκλογή Κυβερνητών σε συγκεκριμένες Περιφέρειες:

District 1 New England: Ιωάννης Ζαραλίδης

District 2, Southern New England: Γιώργος Ράντος

District 3, New York: Ιορδάνης Αλεξιάδης

District 4, Mid-Atlantic States: Ιωάννης Αποστολίδης

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με την ομάδα του κατάφεραν να οργανώσουν ένα πετυχημένο Συνέδριο, το οποίο φιλοξενήθηκε σε Ξενοδοχείο της περιοχής του Νewton. To δύσκολο έργο της προεδρίας έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας ο ιατρός και πρώην Υπατος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής και Καναδά κ. Σεραφείμ Παπαγιάννης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι στις Εργασίες του 69ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής ήταν η πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο αντιδήμαρχος της Αμφίπολης Γρηγόρης Κοδρόπουλος και η δημοσιογράφος και Ακαδημαϊκός κα Άννα Παναγιωταρέα.

Η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη με την παρουσίαση της στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό και μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ο οποίος παραβρέθηκε στην ομιλία, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η Παμμακεδονική με αυτές τις πρωτοβουλίες ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Ο γνωστός ομογενής κ. Μπεχράκης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν της κ. Λίνας Μενδώνη στο Μuseum of Fine Arts, σε μία κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η γνωστή Αρχαιολόγος.

Ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης Γρηγόρης Κοδρόπουλος παρουσίασε σημαντικές πτυχές της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, επικεντρώνοντας στις ανασκαφές και μετέφερε ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά της ομογένειας ηλικίας 8 έως 18 ετών να επισκεφτούν την Αμφίπολη και να φιλοξενηθούν στις σύγχρονες κατασκηνώσεις του Δήμου.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο Μάριοτ, διοργανώθηκε το επίσημο Δείπνο της Παμμακεδονικής με την παρουσία 200 προσκεκλημένων, εκεί όπου την παράσταση έκλεψαν τα τμήματα της νεολαίας, καθώς περισσότερα από 5 χορευτικά συγκροτήματα, συγκίνησαν και συγκλόνισαν τους παρευρισκομένους. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χατζή οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα.

Την Κυριακή, στον Ιερό ναό των Ταξιαρχών στο Watertown της Μασαχουσέτης ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, όρκισε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων στις εργασίες και εκδηλώσεις του 69ου Συνεδρίου το παρών έδωσαν και ο Δήμαρχος της πόλης Newton κ. Setti Warren , η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς.

Πηγή:greeknewsonline.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε