Τήνος: Φωτογραφίες από την προσάραξη του Flying Cat 4 στα βράχια – Καρέ καρέ η μεταφορά των επιβατών στο λιμάνι!

Το καταμαράν προσάραξε σε βράχια κοντά στο λιμάνι της Τήνου, λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυπτε τα πάντα…

Τέλος καλό για τους 239 επιβάτες του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Flying Cat 4 της HELLENIC SEAWAYS, που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Τήνου, μετά την προσάραξη του ταχύπλοου, σε αβαθή νεαρή λόγω ομίχλης, λίγο πριν δέσει στο λιμάνι.

Στο σημείο έφτασαν καϊκια που πήραν τους επιβάτες και τους οδήγησαν στη στεριά. Δείτε στο επόμενο βίντεο, τι ακριβώς έγινε στο σημείο…

Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.

Ο καπετάνιος δεν ανέφερε εισροή υδάτων ενώ στο σημείο αναμένεται να φθάσει γύρω στις 12:30 ρυμουλκό προκειμένου να προχωρήσει στην αποκόλληση και ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Τήνου, όπου αναμένεται να επιθεωρηθεί από εμπειρογνώμονες. Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Γεμάτο ξένους τουρίστες!

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής και στο λιμάνι της Τήνου σήμανε συναγερμός!

Στο καταμαράν επέβαιναν κατά κύριο λόγο τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους Ασιάτες, όπως δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, ένας Έλληνας επιβάτης που παρενέβη τηλεφωνικά.

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο επιβάτης δήλωσε στην εκπομπή πως πλησίασαν καϊκια και το πλήρωμα βοήθησε τους επιβάτες να βγουν με ασφάλεια από το καταμαράν, με τους περισσότερους να έχουν ήδη εγκαταλείψει επιτυχώς το πλοίο. Ο επιβάτης δήλωσε ακόμη πως τόνισε πως δεν επικράτησε καθόλου πανικός, με τους Έλληνες να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ξένους τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, ενδελεχή έρευνα στα ύφαλα του ταχύπλοου πραγματοποίησαν ιδιώτες δύτες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στόχος είναι το πλοίο να αποκολληθεί από το σημείο χωρίς να υπάρξει κάποια ζημιά στο κύτος του, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ρυμουλκό από τη Μύκονο που θα επιχειρήσει να το ρυμουλκήσει στο λιμάνι.

newsIt.gr/ Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ