Δικαστικές περιπέτειες για τον ομογενή ιδιοκτήτη των Harrolds Αυστραλίας

Ο ιδιοκτήτης των πολυτελέστατων καταστημάτων Harrolds της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ, Γιάννης Πουλάκης, παραδέχτηκε ότι υποεκτίμησε εσκεμμένα την αξία εισαγωγών ρούχων από τη Γαλλία και την Ιταλία. Το ποσό της “λανθασμένης” εκτίμησης φτάνει τα $1.4 εκατομμύρια και αφορά τα καταστήματά του στη Collins St της Μελβούρνης και στο εμπορικό κέντρο Crown στο Σίδνεϊ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας,

Ο ομογενής επιχειρηματίας,

Την περασμένη Δευτέρα σε δικαστήριο της Μελβούρνης ο κ. Πουλάκης παραδέχτηκε την ενοχή του. Αρχικά, ήταν αντιμέτωπος με 100 κατηγορίες, τις οποίες τελικά απέσυρε ο δικαστής Brian Clifford και τις αντικατέστησε με δύο. Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2002 – Μαΐου 2003 και Ιουλίου 2003 – Φεβρουαρίου 2006 και το κάθε ένα επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τα πέντε έτη.

Σύμφωνα με αυτές, την επιχείρηση διεύθυνε ο Πουλάκης με τον αδελφό του από τα κεντρικά γραφεία της στην Flinders Lane της Μελβούρνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πουλάκης ίδρυσε μία εταιρία στην Ελλάδα που είχε φαινομενικό σκοπό “να παραγγέλνει και να προμηθεύει προϊόντα” σε άλλη εταιρεία.

Ο Πουλάκης θα εμφανιστεί στο δικαστήριο τον Νοέμβριο.

πηγή:neoskosmos.com