«Ταύρος» η Χίλαρι Κλίντον

Πολλοί είχαν κάνει λόγο για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον και εάν αυτή της επέτρεπε να βαδίσει ελεύθερα στον δρόμο προς τον Λευκό Οίκο, όμως φαίνεται πως διαψεύδονται.

H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, χαίρει άκρας υγείας και «βρίσκεται σε καλή φόρμα προκειμένου να υπηρετήσει» την χώρα της χωρίς να αντιμετωπίζει καμία επίμονη επίπτωση ή βλάβη από τη διάσειση που είχε υποστεί το 2012, δήλωσε σήμερα η προσωπική της γιατρός.

Το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον εξέδωσε μία ανακοίνωση που υπογράφει η γιατρός της, Λίζα Μπάρντακ από το Μάουντ Κίσκο της Νέας Υόρκης όπου παρατίθεται με κάθε λεπτομέρεια η κατάσταση της υγείας της 67χρονης πολιτικού.

«Βρίσκεται σε εξαίρετη φυσική κατάσταση και σε θέση να υπηρετήσει (την χώρα της) από την θέση της προέδρου των ΗΠΑ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ένα από τα ερωτήματα που είχαν τεθεί σχετικά με την υγεία της Κλίντον ήταν εάν είχε πλήρως αναρρώσει από τη διάσειση που είχε υποστεί όταν είχε λιποθυμήσει τον Δεκέμβριο του 2012 αφού είχε προσβληθεί από έναν στομαχικό ιό ενώ ταξίδευε στο εξωτερικό και είχε αφυδατωθεί.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναγκαστεί να φοράει ειδικά γυαλιά για ένα διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διπλωπία που είχε προκληθεί ως επίπτωση της διάσεισης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γιατρού τα συμπτώματα εξαλείφθηκαν το 2013.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι η Κλίντον πάσχει από υποθυρεοειδισμό και εποχικές αλλεργίες και αντιμετωπίσε δύο επεισόδια θρόμβωσης εν των βάθει φλεβών το 1998 και 2009.