Γερμανία: Σε επίπεδο ρεκόρ αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών

Πέρυσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία και είναι γόνοι μεταναστών αυξήθηκε κατά περίπου 1,5 εκατομμύριο (10%) από το 2011, σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού γραφείου στατιστικής. Ο αριθμός των γηγενών Γερμανών μειώθηκε κατά 1,4%.
Γερμανία: Σε επίπεδο ρεκόρ αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών- Στα 11 εκατομμύρια

Ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι ζουν στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 3,7% πέρυσι κι έφθασε τα 11 εκατομμύρια —έναν αριθμό που αποτελεί ιστορικό υψηλό— ενώ το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας έχει μεταναστευτική προέλευση, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν την ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση της Γερμανίας από τους εργαζομένους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό για τη λειτουργία της οικονομίας της, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη. Εξάλλου, η χώρα υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στην ΕΕ.

Πολλοί από τους μετανάστες προέρχονται από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία ή η Ουγγαρία.

Πέρυσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία και είναι γόνοι μεταναστών αυξήθηκε κατά περίπου 1,5 εκατομμύριο (10%) από το 2011.

Ο αριθμός των γηγενών Γερμανών μειώθηκε κατά 1,4%.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε μια δειγματοληπτική απογραφή πληθυσμού, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικών της Γερμανίας, το οποίο καταγράφει τάσεις και αριθμούς όσον αφορά τη μετανάστευση από το 2005.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της υπηρεσίας αυτής σημειώνεται καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στη Γερμανία σχετικά με τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων που καταφθάνουν στη χώρα. Υπολογίζεται ότι οι πρόσφυγες που θα υποδεχθεί η Γερμανία φέτος θα υπερδιπλασιαστούν φθάνοντας τους τουλάχιστον 450.000, από 200.000 το 2014.

Μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε ότι η υποστήριξη των πολιτών στην πολιτική της κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό υποχωρεί.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 σημειώθηκαν 150 εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων, που προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις αυτές. Η Γερμανία δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στη μαζική έλευση προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη βία στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.