Νεκρός σε τροχαίο στέλεχος της ελληνικής ομογένειας στο Αργυρόκαστρο

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε προχθές το μεσημέρι, στις 15.00, στον οδικό άξονα Αργυροκάστρου Κακαβιάς, κοντά στο χωριό Γεωργουτσάτες.
Ένα αυτοκίνητο τυπου τζιπ ξέφυγε από την πορεία του, ίσως λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο δρόμος γλιστρούσε λόγω της βροχής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο πρώτος επικεφαλής της ΟΜΟΝΟΙΑ, Θεόδωρος Βεζιάνης.
Απο την εκτροπή του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν άλλoi τρεις άνθρωποι.
Ο Θόδωρος Βεζιάνης υπήρξε απο τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Ενωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ.
Διετέλεσε για σειρά ετών πρόεδρος στο παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑ στο Αργυρόκαστρο και υπήρξε και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑ.
Ο Θ.Βεζιάνης ήταν ένας απο τους 5 που το καθεστώς Μπερίσα είχε στείλει στη φυλακή το 1994 με την κατηγορία για δράσεις κατά της Αλβανίας.
Συγκλονισμένοι είναι οι χωριανοί του στη Φράστανη του Αργυροκάστρου καθώς έχασαν έναν εξαίρετο άνθρωπο  και έναν μεγάλο και ακούραστο αγωνιστή για τα δικαιώματα της Βορείου Ηπέιρου όπως λένε.
Να σημειωθεί πως ο Θ.Βεζιάνης υπήρξε και εκδότης για αρκετά χρόνια της εφημερίδας ΟΡΑΜΑ.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη τρεις Ελληνες βορειοηπειρώτες που ζουν στο εξωτερικό και όλοι μαζί ταξίδευαν στο Πωγώνι της Βορείου Ηπείρου, για μια σειρά απο προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr