Ο Ελληνοαμερικανός Θωμάς Κατσιαντώνης για τις προτεραιτότητές του ως νέος πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Πηγή:neoskosmos.com

O Ελληνοαμερικανός βουλευτής, Θωμάς Κατσιαντώνης, είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ). Ο ομογενής πρώην βουλευτής της Βικτώριας Γιάννης Πανταζόπουλος αποχώρησε μετά από αρκετά χρόνια στην προεδρία της ανεξάρτητης πολιτικής οργάνωσης που στοχεύει στο να βοηθήσει τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές χωρών όπου η ελληνική δεν είναι επίσημη γλώσσα.

Ο 42χρονος Θ. Κατσιαντώνης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΔΕΕ τα τελευταία έξι χρόνια και αντιπρόεδρός της τα δύο τελευταία, όταν ο Πανταζόπουλος ήταν στην προεδρία. «Ο Γιάννης έκανε εξαιρετικά καλή δουλειά και θα προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο του» δήλωσε στο «Ν.Κ.» ο Κατσιαντώνης για τον απερχόμενο πρόεδρο της Ένωσης.

Μείζονα προτεραιότητά του είναι η αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη από τις άλλες χώρες» και αναφέρθηκε στη σκληρή επίθεση προς την πατρίδα και τους Έλληνες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. «Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξουμε τη δυναμική υπέρ της Ελλάδος», προτείνει ο νέος πρόεδρος. Ο κ. Κατσιαντώνης φέρεται αποφασισμένος να συνεργαστεί με τους Ελληνοαμερικανικούς συναδέλφους του να αλλάξει την αρνητική αμερικανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα.

Στα τέλη Αυγούστου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, μιας και θα βρίσκεται εκεί ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Κατσιαντώνης είναι ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων εδώ και πολλά χρόνια, στα οποία χρησιμοποιεί προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα και είναι εν μέρει ο λόγος για την επιτυχία τους. Ως εκ τούτου, μία από τις κύριες προτεραιότητές του είναι να προτρέψει τους Αμερικανούς συμπατριώτες του να «αγκαλιάσουν» τα ελληνικά προϊόντα. Βρίσκεται ήδη σε επαφή με αρκετές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που παράγουν φέτα τυρί και ελαιόλαδο.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Και οι δύο γονείς του γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ο πατέρας του Νίκος, κατάγεται από το χωριό Αργυρινό Κοζάνης και η μητέρα του Έλλη, από την Ελασσόνα Λάρισας. Η σύζυγός του Χρυσούλα γεννήθηκε στην Ελασσόνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έχουν δύο παιδιά.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Μάντσεστερ του New Hampshire. Οι γονείς του επαναπατρίστηκαν όταν ήταν 7 ετών, αλλά επέστρεψαν στις ΗΠΑ όταν ο ίδιος ήταν 17 ετών. Στα 29 του ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής με τους Δημοκρατικούς και εξελέγη για πρώτη φορά το 2008.

Σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Αυστραλία τον προσεχή Φεβρουάριο ως επικεφαλής της Ένωσης, αλλά και επειδή έχει συγγενείς στη Μελβούρνη.