Τσίπρας: Χρειαζόμαστε βοήθεια για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού πραγματοποιείται στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν ξεκινήσει η σύσκεψη είπε πως το μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά κρίσιμο θέμα για όλη την Ευρώπη. Τόνισε μάλιστα πως θα πρέπει να πάμε σε συνεννόηση με Τουρκία γιατί δεχόμαστε 2.000.000 πρόσφυγες.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού
«Το θέμα της μετανάστευσης είναι εξαιρετικά κρίσιμο θέμα για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για εμάς. Θα φανεί εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγιο και εξαντλείται στο δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση.
Η Ελλάδα είναι σύνορο της Ευρώπης και δέχεται ροές τεράστιες και δη προσφυγικές. Θα φανεί πόσο υπάρχει προοπτική για την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του.
Πρέπει να πάμε σε συνεννόηση με Τουρκία γιατί δεχόμαστε 2.000.000 πρόσφυγες.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση μέσα στην κρίση. Οι μεταναστευτικές ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες κρατικής υποδομής. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας αλλά χρειαζόμαστε την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ».