ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Κάλιο αργά παρά ποτέ…

“Ο ενθουσιασμός στο Λευκό Οίκο μετριάστηκε από τον ρεαλισμό”. Έτσι εκτιμούν σήμερα (10 Αυγούστου 2015) ορισμένοι συνάδελφοι του ομογενειακού Τύπου τα όσα έλαβαν χώρα στον Λευκό Οίκο κατά την σύσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων (…”αναμενόμενων και μη”) και επιλεγμένων αντιπροσώπων της ομογένειας, κυρίως της “παλιάς φρουράς” πολιτικο-θρησκευτικής προέλευσης και ορισμένων επιτυχημένων επιχειρηματιών, αλλά όχι κατ΄ανάγκην και “ηγετών” της ομογένειας.

“Οι σημαντικές προσπάθειες προκύπτουν από μια σειρά αιτιών, και η συνάντηση στο Λευκό Οίκο μεταξύ των κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης και των ηγετών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, στις 6 Αυγούστου, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση”.

Με αυτήν την  κυριολεκτικά δυσνόητη εισαγωγή,  συνάδελφος προσπαθεί να δικαιολογήσει -προφανώς- τον πιο πάνω τίτλο του άρθρου και να …μετριάσει τον αρχικό “απολογισμό” της εφημερίδας για τη συνάντηση, από “ενθουσιασμό” σε …ρεαλισμό!

Για να μας πληροφορήσει, αμέσως μετά, ότι  “ενώ οι λεπτομέρειες της συζήτησης κρατήθηκαν off the record”, ο ίδιος κατάφερε να …μάθει.

Για να εξηγούμαστε. Ούτε “οι ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας” συμμετείχαν στη σύσκεψη, ούτε είχε σημαίνοντα χαρακτήρα -παρά μόνο επικοινωνιακό- η παρουσία “κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης” -λέγε Μπάιντεν-. Γι αυτό και απέβη «Κατώτερη των προσδοκιών», όπως την χαρακτήρισε π. υπουργός μιλώντας στην ΡΗΡ και γράφαμε στ0 Κύριο Άρθρο μας (8 Αυγούστου 2015) εξηγώντας πως  «Ήτανε περισσότερο για το θεαθήναι και καθόλου ουσία».

Χρ.Μ.