Με Φρόιντ και Μαρξ ερμηνεύει τη Ζωή ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Αθήνα

Αιχμηρό και σκωπτικό ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για την πρόεδρο της Βουλής με αφορμή τα όσα έγιναν και ακούστηκαν στη Διάσκεψη των προέδρων. «Φρόιντ και Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης» σημείωσε.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά. Πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Προσέχει πολύ τους τύπους, μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη».

Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν βλέπει θετικά την πρόταση μομφής. «Θεωρώ ότι θα αναλογιστεί η ίδια και τις ευθύνες της με συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».

Ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι «αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει».

Διευκρίνισε πάντως, ότι είναι πιο δύσκολες οι εκλογές το Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ακόμη ότι «σε συνέδριο θα πάμε με μια προϋπόθεση: δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, ‘εγώ δεν εφαρμόζω’. Δεν γίνεται. Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου».

«Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ