Ανάπτυξη για δεύτερο συνεχές τρίμηνο κατέγραψε η κυπριακή οικονομία

Ανάπτυξη για δεύτερο συνεχές τρίμηνο κατέγραψε η κυπριακή οικονομία, μετά την ύφεση που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου και της Eurostat, η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2015 κατά 0,5% και σε ετήσια βάση, 0.9%.

Χωρίς τις εποχικές διακυμάνσεις η οικονομία μεγεθύνθηκε κατά 1,2%.

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας είναι μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εξέλιξη.

«Οι προσπάθειες των συμπολιτών μας, των εργαζομένων αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας, φέρνουν αποτελέσματα» σημειώνει ο υπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι «με αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα, μακριά από τις επιλογές της δογματικής άρνησης, συνεχίζουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της εξυγίανσης και των αλλαγών που η Κύπρος έχει ανάγκη».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ικανοποίηση για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Μπορούμε να μιλούμε πλέον με σιγουριά για θετικό ρυθμό ανάπτυξης για το 2015, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ύφεση της τάξης του 0,5% για το 2015, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση πως εάν δεν υπάρξουν αρνητικοί εξωγενείς παράγοντες, η οικονομία θα κινηθεί σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 1,5% με 2% το 2015.

«Η σύνεση και η πειθαρχία από την κυπριακή πολιτεία στο σύνολο της, με πρωταγωνιστές τους πολίτες, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.