Συγχαρητήρια επιστολή Μπαν Κι-μουν στον Αβραμόπουλο

Συγχαρητήρια επιστολή, που μεταφράζεται και ως κίνηση ισχυρής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν προς τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαιρετίζει ανεπιφύλακτα τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος τονίζοντας οτι “η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευσηείναι ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση” και συνεχίζει λέγοντας πως “υποστηρίζει τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου”.

“Τα Ηνωμένα Έθνη”, συμπληρώνει, “στηρίζουν την προσπάθεια αυτή για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πρόκλησης, προς όφελος των μεταναστών και της Ευρώπης”.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς τον Έλληνα Επίτροπο:

“Κύριο
Δημήτρη Αβραμόπουλο
Επίτροπο Μετανάστευσης
Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας

Εξοχότατε,
Επιθυμώ να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συνάντησή μας στις 28 Μαΐου 2015κατά την επίσκεψή μου στο Βέλγιο.

Χαιρετίζω ανεπιφύλακτα την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση σαν ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και υποστηρίζω τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

Τα Ηνωμένα Έθνη στηρίζουν την προσπάθεια αυτή για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πρόκλησης, προς όφελος των μεταναστών και της Ευρώπης.

Όπως αναφέρθηκα κατά τη συνάντησή μας, εκτιμώ την άμεση και ολοκληρωμένη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να παρεμποδίσει περαιτέρω ανθρώπινες απώλειες στη Μεσόγειο.

Προσβλέπω στην ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα της κρίσιμης αυτής ατζέντας.

Σας παρακαλώ δεχθείτε, Εξοχότατε, τη διαβεβαίωση της υψηλής μου εκτίμησης.”