Εγκαίνια της “Antipodean Palette 2015” Εκθέτονται δεκάδες έργα Ελληνο-αυστραλών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Antipodean Palette 2015 που έγιναν στις 13 Αυγούστου, στην Steps Gallery, (62 Lygon St., Carlton).

Είναι η πέμπτη, κατά σειρά, ετήσια ομαδική έκθεση που οργανώνει ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος (ΕΑΠΣ), με μεγάλη επιτυχία.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η πρόξενος της Ελλάδας στην Βικτώρια, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, ο υπουργός Καλών Τεχνών της Βικτώριας, κ. Martin Foley, αντιπρόσωποι οργανισμών και πολλοί φίλοι των Καλών Τεχνών.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης με τους κ.κ. Χριστίνα Σημαντηράκη και Martin Foley

Οι συντελεστές της εκδήλωσης με τους κ.κ. Χριστίνα Σημαντηράκη και Martin Foley

Την έκθεση εγκαινίασε ο πολιτειακός υπουργός Καλών Τεχνών, κ. Martin Foley, ο οποίος συνεχάρη τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις καλλιεργούν και βελτιώνουν την πολυεθνικότητα και αναβαθμίζουν τις σχέσεις των εθνικοτήτων στην Βικτώρια. Η συμμετοχή των Ελλήνων στην Βικτώρια είναι αξιόλογη σε όλους τους τομείς.

Η κ. Σημαντηράκη, ενθουσιασμένη για την συμμετοχή και την ποιότητα των έργων της έκθεσης, είπε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αναβαθμίζουν θετικά την παρουσία και την εξέλιξη της πολιτισμικής πλευράς της Ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία. Συνεχάρη τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. του ΕΑΠΣ καλή επιτυχία στα έργο τους.

Η κ. Καίτη Αλεξοπούλου, πρόεδρος του ΕΑΠΣ, αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τους παραβρισκομένους, τόνισε ότι οι ομαδικές εκθέσεις είναι ένας από τους κυριότερους στόχους του Συνδέσμου. Η συμμετοχή των δημιουργών σε εκδηλώσεις αυτού του είδους πιστοποιεί την εξέλιξη και το επίπεδο του πολιτισμού μας ως παροικία. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε ότι η επιτυχία των εκθέσεων βελτιώνεται από χρόνο σε χρόνο και η συμμετοχή των δημιουργών γίνεται μεγαλύτερη», δήλωσε.

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος είναι οι: Χρήστος Αβραμούδας, Θάλεια Ανδρέου, Άγης Αργυρόπουλος, Κώστας Εμμανουέλ, Φρίξος Ιωαννίδης, Άντζι Λαμπίρη, Έφη Μανδάλου, Σούλα Μανταλβάνου, Σωφρόνης Μιχαηλίδης, Τζένη Ντουμόντ, Τόνι Πιερράκος, Μαίρη Ραφαήλ, Τζέιμς Ραφτόπουλος, Ανν Σαμψωνίδη-Warren, και η ομάδα καλλιτεχνών από την Δυτική Αυστραλία «Masonik».

Τα εκθέματα αφορούν ζωγραφική, εκτύπωση, φωτογραφία, χαρακτική, συλλογή και αναπαράσταση αρχαίων αντικειμένων και κοσμημάτων, κ.λπ.

Η κ. Αλεξοπούλου ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου που εργάστηκαν επισταμένα για την επιτυχία της έκθεσης και ιδιαίτερα την Βάση Πέτρου, συντονίστρια της Έκθεσης, η οποία για τρίτη χρονιά έφερε με επιτυχία σε πέρας το επίπονο αυτό έργο. Τέλος, εξέφρασε πολλές ευχαριστίες της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους χορηγούς οι οποίοι συνέτειναν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.