Κλείδωσαν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου-Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας-Στις 20:00 οι δηλώσεις

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου είναι το σενάριο που προκρίνεται τις τελευταίες ώρες. Αυτό φαίνεται να αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με συνεργάτες, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Ο κ.Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε από την Βουλή και επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένος να πάει τις επόμενες ώρες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο,αφού πρώτα ενημέρωσει τους αρχηγούς των κομμάτων.

Με βάση το νόμο ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Πρώτος θα την λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μπορεί να την κρατήσει για διαβουλεύσεις και μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να απαντήσει για το αν θα την κρατήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr έως και αυτή την στιγμή η απόφαση του κ. Μεϊμαράκη είναι να μην την κρατήσει.
Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να την παραδώσει στο επόμενο κόμμα, το οποίο είναι η Χρυσή Αυγή.Άγνωστο είναι αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα την κρατήσει για τρεις ημέρες ή αν θα την παραδώσει κι εκείνος αμέσως.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει συνολικά μέχρι τρεις διερευνητικές εντολές στα τρία μεγαλύτερα κόμματα. Αν καμία δεν τελεσφορήσει, τότε οφείλει να καλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και να καταβληθεί προσπάθεια να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.
Εφ’ όσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε με υπηρεσιακή κυβέρνηση πρωθυπουργός της χώρας θα είναι για έναν μήνα, μέχρι να πάμε σε εκλογές, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.
Στις 20:00 θα κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις, με την ΕΡΤ να είναι σε ετοιμότητα για τις 20:00 απόψε το βράδυ.

Σε ετοιμότητα  το ΥΠΕΣ
Το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε ετοιμότητα,τόνισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης στον Βήμα FM.
«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει τόσο μεγάλη τεχνογνωσία από τις εκλογές, που το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο στο δημοψήφισμα, όπου μέσα σε έξι μέρες το πραγματοποίησε, χωρίς καμία παρατυπία. Άρα, με την έννοια της τεχνογνωσίας, είναι έτοιμο. Με την έννοια της πρακτικής, δηλαδή των τεχνικών στοιχείων, π.χ. προμήθειες, θέλω να σας πω ότι δεν είναι έτοιμο, διότι βάσει νομοθεσίας, μπορεί να ετοιμαστεί μόνο με την προκήρυξη των εκλογών» είπε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν έχουν ανακληθεί άδειες διευθυντών και τμηματαρχών.
«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διευθυντές, οι οποίοι είναι σε άδεια και από τη Δευτέρα – απ’ ό,τι έχω τα στοιχεία, τα οποία τα είχα ανεξάρτητα από τις εξελίξεις – θα είναι το 90% στη θέση του», διευκρίνισε.
Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 2 μ.μ.
ΠΑΣΟΚ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τον «τζόγο» με τη χώραΟ κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τον «τζόγο» με την χώρα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ενώ κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι φοβάται να κυβερνήσει.

«Αφού οδήγησαν στο σκληρότερο μνημόνιο, τώρα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά και φοβούνται να κυβερνήσουν. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής» σημειώνει ο κ.Χρηστίδης.

Πηγή:star.gr