Με περιοδείες απαντά ο Μεϊμαράκης στο προεκλογικό κλίμα που στήνει η κυβέρνηση

Με στοχευμένες περιοδείες σε όλη τη χώρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντά στο προεκλογικό κλίμα που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να βάλει με αυτό τον τρόπο τη ΝΔστο κέντρο του πολιτικού σκηνικού και να αποκαταστήσει ξανά την επικοινωνία και τη σχέση της κεντροδεξιάς παράταξης με τους πολίτες και την κοινωνία.

«Η ΝΔ δεν ακούγεται πλέον» ήταν το τελευταίο εξάμηνο, η μόνιμη επωδός των τοπικών στελεχών του κόμματος προς τους βουλευτές. Η ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Μεϊμαράκη που προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης έκανε τα μέλη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα να αναθαρρήσουν και όσους δεν ήταν κοντά στη ΝΔ να που ότι κάτι άλλαξε. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να ανακτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χαμένο έδαφος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει ότι για να ξανακερδίσει το κόμμα του την ηγεμονία της κεντροδεξιάς, θα πρέπει να έχει διακριτό ιδεολογικό στίγμα που θα λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα. Ήδη ο μεσαίος δρόμος του «μεταρρυθμιστικού και κοινωνικού κέντρου», έχει προσδιοριστεί ως η ιδεολογική κατεύθυνση της ΝΔ, με στόχευση «όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους».

Άλλωστε οι παλιές κάθετες διαχωριστικές γραμμές των κομμάτων δεν υφίστανται, με τον κοινωνία να χωρίζεται πλέον οριζόντια, γεγονός που ο κ. Μεϊμαράκης το γνωρίζει. Ο χώρος του κέντρου θα είναι το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των εκλογών που όπως φαίνεται θα προκηρυχθούν τις επόμενες ώρες.

Η έμφαση του κ.Μεϊμαράκη προς στο κέντρο εκτός από το να περιορίσει τη δυνατότητα τουΑλέξη Τσίπρα να αντλήσει από αυτό το χώρο ψηφοφόρους μετά από ένα διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα, έχει ακόμη ένα στόχο: να εκφράσει το παραδοσιακό ακροατήριο της δεξιάς, λέγοντας δημόσια αυτά που σκέφτεται το κάθε μέλος της παράταξης. Ήδη αυτή ης τριοφή έχει φανεί στις δημόσιες παρεμβάσεις και συνεντεύξεις του προέδρου της ΝΔ, οι οποίες θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες, στη ΝΔ θέλουν να είναι έτοιμοι για την κατάρτιση του Προγράμματος, στο οποίο τα γαλάζια στελέχη θέλουν να ενσωματώσουν τις προτάσεις των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, για τις νέες ανάγκες που δημιούργησε η βαθιά κρίση. Για το λόγο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης στις περιοδείες του έχει προγραμματίσει να συναντά όχι μόνο τα μέλη των Νομαρχιακών Οργανώσεων, αλλά και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών από όλους τους χώρους.

Πηγή:Newpost.gr