ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Το δις εξαμαρτείν

|”Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ! Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος !” Τη φράση την αλιεύσαμε από το http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/ και χωρίς να την υιοθετούμε την παραθέτουμε γιατί εκφράζει την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Δώσαμε γη και ύδωρ  προκειμένου να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία! Υπογράψαμε ένα επαχθέστατο 3ο Μνημόνιο και συνάψαμε νέα δάνεια διαρκείας 82 ετών!

Πάνω που πήραμε μιά πρώτη προκαταβολή, λίγες ώρες αφότου στη γερμανική Βουλή εγκρίθηκε το νέο Μνημόνιο και αφότου όλοι οι υπεύθυνοι της γερμανικής Κυβέρνησης, αλλά και τους ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν και του Eurogroup και πάσα η οικουμένη επισημαίνει ότι “όλα θα εξαρτηθούν από τη συνέπεια της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα” κλπ.κλπ. εμείς τι κάνουμε;

Πολύ απλά, και πολύ “υπεύθυνα”. Ετοιμαζόμαστε να προκηρύξουμε πρόωρες εκλογές!!!

Αυτό είναι το “δις”. Το πρώτο “εξαμαρτείν” το διαρπάξαμε όταν προεκλογικά οι ίδιοι άνθρωποι υπόσχονται να “σκίσουν” τα Μνημόνια, να βάλουν τις αγορές να χορεύουν Πεντοζάλη κλπ.κλπ.

Αλλά ετοιμαζόμαστε και για το “τρις”.

Αμαθείς, ανεπίδεκτοι και ασοβάρευτοι.
Διασπάμε το πρώτο κόμμα, υπονομεύουμε την πλειοψηφία των 222. ευρωπαϊκής χροιάς, βουλευτών (αντί να εποφεληθούμε για κυβέρνηση εθνικού Σκοπού) και εκθέτουμε σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρο το πρόγραμμα του τρίτου Μνημονίου…
Αυτό θα συμβεί διότι:
α. Δεν είναι βέβαιο (το αντίθετο) ότι ο διασπασμένος ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει την πολυζητούμενη από τον κ. Τσίπρα αυτοδυναμία.
β. Δεν υπάρχουν εχέγγυα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επανεκλεγούν στη νέα Βουλή.
γ. Δεν είναι βέβαιος ο συνολικός αριθμός των “ευρωπαϊστών” βουλευτών που θα εκλεγούν.
δ. Διότι σε κάθε περίπτωση η οικονομία θα επιβαρυνθεί επιπλέον η δε “φήμη” της χώρας στον ευρωπαϊκό περιβάλλοντα χώρο πάλι θα αμαυρωθεί, ενώ πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα “κουμπωθούν|.
Επομένως, όταν θυσιάζεις το μέλλον της χώρας στο (υποτιθέμενο) κομματικό όφελος, τότε πράγματι, το τρις εξαμαρτείν κλπ.κλπ.