Εκλογές: Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Παυλόπουλο – Τσίπρα! – Τους κατηγορεί για θεσμικό ατόπημα!

Απάντηση στους ισχυρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος και τα περί «ακυρότητας» της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών έδωσαν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωναν, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος.  Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Και πάντως πρόσθεταν αναφορικά με την αλλαγή του χάρτη των κομμάτων με την σύναψη νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποχρέωση της Προέδρου της Βουλής να ενημερώσει τον Πρόεδρο κάτι που δεν έκανε.

Όπως μετέδωσε το Mega, η πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και, επικαλούμενη το άρθρο 37 του Συντάγματος, αναφέρει πως για τον λόγο αυτό η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε για το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) τη Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην κοινοβουλευτική Διαύγεια, αντικείμενο της Διάσκεψης είναι ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου για την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ήδη έχουν τοποθετηθεί ορισμένοι συνταγματολόγοι στο ανακύψαν ζήτημα με τις νομικές θέσεις να συγκλίνουν προς την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενήργησε σύμφωνα με το Σύνταγμα.