Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Αθήνα

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να λάβει -και τυπικά- από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εστάλη προς τον πρόεδρο της ΝΔ ένα e-mail από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με το οποίο ο Πρ.Παυλόπουλος τον ενημέρωνε ότι του παρείχε τη διερευνητική εντολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε άμεσα, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο σήμερα, Παρασκευή, για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Άμεσα λοιπόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκινήσει τις επαφές με πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να βολιδοσκοπήσει εάν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ψήφο ανοχής από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ξεκαθάρισε εάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση από τα κομματικά όργανα.