Γυμνόστηθες διαδηλώτριες κατέκλυσαν δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο

Εκατοντάδες γυμνόστηθες γυναίκες ξεχύθηκαν την Κυριακή στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν αλλά και πολλών άλλων πόλεων ανά την υφήλιο προκειμένου να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Topless και να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα με το ισχυρό φύλο στη… γύμνια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των πολυάριθμων event που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της GoTopless Day 2015, παρόλο που σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ δεν είναι παράνομο να κυκλοφορεί μία γυναίκα γυμνόστηθη, στην πράξη υπάρχουν αναρίθμητοι περιορισμοί και απαγορεύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πρόσφατες προσπάθειες του δημάρχου της Νέας Υόρκης να απομακρύνει τα topless κορίτσια που φωτογραφίζονται με τουρίστες στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας την οργή πολλών φεμινιστικών οργανώσεων.

Η Ρέιτσελ Τζέσι, ένα μοντέλο-ηθοποιός που ηγείται της ομάδας GoTopless στη Νέα Υόρκη, εξηγεί ότι οι διαδηλώτριες ουσιαστικά διεκδικούν το δικαίωμα να κυκλοφορούν γυμνόστηθες δημόσια, όπως οι άντρες, χωρίς να αντιμετωπίζουν την κατακραυγή του κόσμου και τις διώξεις των αρχών.

inner inner inner inner

Πηγή: protothema.gr