Ετσι θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχαν άνθρωποι

Σε έναν κόσμο που άνθρωπος κάνει… κουμάντο στη φύση, οι κανόνες έχουν αλλάξει με την πανίδα και την χλωρίδα να μετρούν τον χρόνο αντίστροφα.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχαν άνθρωποι, ο Δανός ερευνητής Jens-Christian Svenning από το Aarhus University έχει την απάντηση.

Η βόρεια Ευρώπη θα ήταν γεμάτη αρκούδες, ελέφαντες, και ρινόκερους, αν δεν κυνηγούσε ο Homo sapiens.

«Η βόρεια Ευρώπη απέχει πολύ από το μέρος που ο άνθρωπος έχει περιορίσει την ποικιλότητα θηλαστικών. Στα περισσότερα μέρη , υπάρχει ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα σε ποικιλομορφία θηλαστικών σε σχέση με ό,τι θα ήταν φυσικά», αναφέρει ο Δανός ερευνητής.

Οπως τονίζει, στη συνέχεια: «Τα περισσότερα σαφάρι πραγματοποιούνται στην Αφρική, αλλά κάτω από φυσικές συνθήκες, αρκετά ή ακόμα περισσότερα θα υπήρχαν αναμφίβολα και σε άλλα μέρη, όπως για παράδειγμα στο Τέξας, στη βόρεια Αργεντινή και τη νότια Βραζιλία».

«Ο λόγος που πολλοί πηγαίνουν για σαφάρι στην Αφρική δεν είναι γιατί είναι ασυνήθιστα πλούσια σε θηλαστικά. Απλά, είναι ένα από τα λίγα μέρη που η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν έχει εξαλείψει τα ζώα», καταλήγει.

Αυτός ο χάρτης αποτυπώνει την ποικιλότητα θηλαστικών στον κόσμο. Είναι φανερό πως ο μεγαλύτερος αριθμός υπάρχει στην Αφρική.

Και κάπως έτσι θα ήταν ο χάρτης αν οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν υπήρχαν.

Πηγή: Ετσι θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχαν άνθρωποι [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/222604/etsi-tha-itan-o-kosmos-den-ypirhan-anthropoi-eikones#ixzz3jjV4XSCY