Η καθοριστική Ομάδα “53” σκέφτεται να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ

Την ομαδική εξόδου από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν μέλη της ομάδας των «53» στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραίτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Τάσου Κορωνάκη, η οποία φαίνεται πώς γυρίζει νέα σελίδα στην εσωκομματική κρίση της Κουμουνδούρου – μετά βέβαια την αποχώρηση και των διαφωνούντων της Αριστερής Πλατφόρμας.

Η πλειοψηφία των μελών της τάσης τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης και από το ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πρότειναν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη, όπου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση.

Ηχηρή ήταν την ίδια ώρα η ανακοίνωση της προερχόμενης επίσης από τους «53» Ηρώ Διώτη, βουλευτού Λάρισας και πρώην υποψήφιας περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία δε θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές, τονίζοντας ότι παραμένει πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, «γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δεν σταματούν».

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των «53» είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής Συνεδρίου πριν την προσφυγή στις κάλπες και είχε πραγματοποιήσει ενωτικές παρεμβάσεις ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στο εσωτερικό του κόμματος με την Αριστερή Πλατφόρμα, τασσόμενη υπέρ του εσωκομματικού διαλόγου.