Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Ετοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος φαίνεται πως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μόνο που την καθυστερεί να είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής αναμένει την θυροκόλληση διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Από τη στάση της είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας που θα ιδρύσει, θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις», αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, που διάκειται φιλικά στην πρόεδρο της βουλής.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κ. Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Σε επιστολή της προς τον κ. Γλέζο σημείωσε πως «οι δρόμοι της ελπίδας τους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν», κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα στον νέο πολιτικό φορέα.

Γλέζος: Δεν υπάρχει μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα – Μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο

Με μια σιβυλλική δήλωση που αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά, έκανε ο Μανώλης Γλέζος από την Πάρο. Σε αυτήν αφήνει αναπάντητο αν θα κατέβει στις εκλογές και αν ναι, με ποιο κόμμα. Μάλιστα σημείωσε πως οι επιλογές δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο».

Στον απόηχο της χθεσινής προτροπής του ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, ως εξής: «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει ο λαός.
Αν ο λαός αποφασίσει και πει ‘Μανώλη σε θέλω εδώ ή εκεί, εγώ θα το κάνω’».
«Έχω δείξει στην πράξη ότι πειθαρχώ στις αποφάσεις του λαού.
Εγκατέλειψα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να έρθω εδώ, στ’ Απεράθου της Νάξου όπου βρίσκομαι τώρα και να εφαρμόσω την άμεση Δημοκρατία.
Μπορώ τώρα να την αρνηθώ;», αναρωτιέται στην αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr.
Ερωτηθείς πάντως αν είναι οι πολίτες της Νάξου που θα αποφασίσουν για το πολιτικό του μέλλον, εκπλήσσει.
«Είπα στο τέλος της ζωής μου να τιμήσω τη μάνα μου που είναι από την Πάρο και τον αδερφό μου που γεννήθηκε εκεί και εκτελέστηκε από τους Ναζί», λέει, περιμένοντας από τους Παριανούς να του υποδείξουν τι πρέπει να κάνει.
Κληθείς να επιλέξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας πάντως, αναρωτιέται αν αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές.
«Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο», λέει.
«Θέλω να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ’ Απεράθου.
«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό», αναφέρεται σε αυτόν.