Τσίπρας: Το plan b ήταν το σχέδιο του αντιπάλου

Η δραχμή δεν είναι ούτε αριστερή, ούτε επαναστατική επιλογή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης τού μετέφερε το σχέδιο Σόιμπλε για ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, «συνειδητοποιήσαμε ότι το εναλλακτικό σχέδιο ήταν το σχέδιο του αντιπάλου».

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Alpha, άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κλείνοντάς του ουσιαστικά την πόρτα των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απένειμε τα εύσημα στον νυν υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Για τον κ. Βαρουφάκη ανέφερε ότι «έχει πει πολλά και έχει κάνει πολλές μεταστροφές», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξή του είπε ότι από κάποια στιγμή και μετά στάματησε να δίνει δυναμική στη διαπραγμάτευση. Ανέφερε, μάλιστα, ότι σε συνάντηση με τους εταίρους και την κ. Λαγκάρντ, «δεν του δίνανε σημασία, είχε χάσει την αξιοπιστία του απέναντι στους συνομηλιτές».

Στον κ. Τσακαλώτο απένειμε τα εύσημα λέγοντας ότι «έκανε τρομερή δουλειά, χωρίς αυτόν δεν θα είχε κλείσει η συμφωνία», και είπε ακόμη ότι ο κ. Τσακαλώτοςε αδικήθηκε από τις δικές του αρχικές επιλογές.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας μόνο πως όλοι κρινόμαστε, όπως κι ο ίδιος για τις επιλογές του.

Σημείωσε ότι η χώρα δεν θα είναι καλύτερα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως η Ευρώπη είναι πεδίο πάλης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής, μέσα στο οποίο η χώρα θα έχει μια καλύτερη πορεία.

in.gr