Ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι έχει offshore!

Σε ομολογία κατοχής εξωχώριας εταιρίας προχώρησε ο υπουργός στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμ

xaikalis_553_355μετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην μεγαλόνησο.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κέρδη γι’ αυτό και δεν την δήλωσε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην Βουλή. Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη προκύπτει παραβίαση του σχετικού νόμου καθώς απέκρυψε από το αρμόδιο Συνταγματικά όργανο την κατοχή της εξωχώριας εταιρίας. Εκτός αυτού ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρίες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την υπόθεση έφεραν στο “φως” 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που φωτογράφιζαν με συνεχείς ερωτήσεις τους στην Βουλή τον Παύλο Χαϊκάλη χωρίς να τον κατονομάζουν. Χθες επανήλθαν δίνοντας αυτή τη φορά τα στοιχεία της εταιρίας, η οποία ονομάζεται Metrofin Limited, με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ και έτος ίδρυσης το 2008, και μάλιστα αυτή τη φορά έστρεψαν τα βέλη τους και προς τον υπουργό κατά τη διαφθοράς, Παν. Νικολούδη.

“Η πολυδιαφημιζόμενη  και πολλά υποσχόμενη σύσταση της θέσης του Υπουργού επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μετά από 8 μήνες, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς, αλλά αποδείχθηκε άνθρακας. Ένα ακόμη δείγμα του ήθους της αριστεράς” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους οι 18 βουλευτές.

“Η πραγματικότητα είναι μια, ότι παρά πολλές φορές αυτοί που κάνουν τους τιμητές είναι τελικά αυτοί που έχουν κάνει τα περισσότερα ανομήματα” σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

“Όποιος πιαστεί με off shore εταιρεία, πρέπει να υποστεί αυτά που λέει το σύνταγμα, που λέει ο νόμος του κράτους και η τιμωρία του να είναι αυστηρή και παραδειγματική” δήλωσε ο βουλευτής Βασ. Οικονόμου.

Την υπόθεση γνώριζε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καλύπτοντας τον βουλευτή του κόμματός του και νυν υφυπουργό.

Για ανεύθυνο τρόπο κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας στα… καρφιά των βουλευτών της ΝΔ, ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

“Το ερώτημα που ανακύπτει από μόνο του είναι: αν οι ερωτώντες βουλευτές τα γνώριζαν, γιατί δεν τα ανέφεραν στις προηγούμενες ερωτήσεις τους, ώστε να ζητηθεί συγκεκριμένα ο έλεγχος και να έχουν οι ερωτήσεις ουσιαστικό περιεχόμενο; Αν πάλι δεν γνώριζαν τίποτα, θεωρούν ότι είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;” αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας.