Λαφαζάνης προς Πρόεδρο Δημοκρατίας: Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές διαβουλεύσεις!

Με σαφείς αιχμές και με την  ξεκάθαρη απόρριψη της διαφαινόμενης μη σύσκεψης των πολιτικών Αρχηγών, όπως ρητά προβλέπεται, από το Σύνταγμα ως μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ο Πρόεδρος τους ΛΑ.Ε. κ. Λαφαζάνης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να μην παρεκλίνειο από το Γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Ο κ. Παυλόπουλος, δεχόμενος από τον κ. Λαφαζάνη την επιστροφή της διερευνητικής εντολής, υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα και ότι οι εκλογές “εάν φθάσουμε εκεί”, όπως είπε, θα διεξαχθούν με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Διαβάστε το διάλογο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Προκόπη Παυλόπουλο: 

Λαφαζάνης: Ηρθα να παραδώσω την εντολή. Αξιοποιήθηκε. Μπορεί να μην έβγαλε κυβέρνηση, είδαμε όμως τους εκπροσωπους σχεδόν όλης της ελληνικής κοινωνίας
Πάνω απ’ όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός
Δεν είναι οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη βάση πρέπει να υπάρξει ευρεία συνενόηση ώστε να πάμε σε εκλογές και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος

Παυλόπουλος: Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία βάση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα. Να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος.

Του είπε ότι θα επικοινωνήσουμε και αργότερα μαζί.

Ανεξάρτητα από τη διαδικασία, οι εκλογές εφόσον φτάσουμε να διεξαχθούν σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό.

Λαφαζάνης: Οι μεγαλύτερες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τλεφωνικές επικοινωνίες, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν αποκαταστήσουμε αυτό με τηλεφωνικές συνομιλίες θα κάνουμε λάθος.

Παυλόπουλος: Να είστε βέβαιος ότι τηρείται το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ πολύ

Λαφαζάνης (χαμογελώντας): Να το δούμε.