ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Τα …έξι κακά της μοίρας μας!

melissa1-90x901

 

1. Οι Κένταυροι…

Τους “Κένταυρους” ξέθαψε ο Αλέξης. Τυμβωρυχία.  Μισό αιώνα πίσω… Κι ακόμα ο πανικός τους δεν χτύπησε “κόκκινο”…

Κατά τα λοιπά, αυτός συμβολίζει το …νέο!!!

 

melissa1-90x901

2. Το Άγιον τοις κυσί!

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «το 62% ήταν το “γαμώτο” του ελληνικού λαού». Μπά, για τις “καθαρίστριες ρε γαμώτο” το έκανε!  Α, ρε Πατουλίδου. Για ένα “γαμώτο” του Τσίπρα κάναμε το Δημοψήφισμα, πως δεν το κατάλαβες; Και εσύ που νόμισες πως κέρδισες “για την Ελλάδα ρε γαμώτο”… Το Άγιον τοις κυσί!

 

melissa1-90x9013. Θυμήθηκαν την …Ελπίδα!

«Θα οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιστρέψει το παλιό, για να μην αφήσουμε στη μέση την ελπίδα».

Αμαν, παιδιά. Μην …ολοκληρώστε! Ολόκληρη “ελπίδα” δεν την αντέχουμε!

 

melissa1-90x9014. Το …βάθος

Ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ελπίδα και το στόχο σε βάθος 4ετίας για τον απεγκλωβισμό από τη μέγγενη του χρέους και της άρσης της δημοκρατίας στα οποία οδήγησε ο φιλελευθερισμός”. ΔΕΝ το ‘ μάθες καλά το μάθημα, Αλέξη. Ο σοσιαλισμός του Ανδρέα και ο στρεβλός συνδικαλισμός της Αριστεράς μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε… Σεμινάρια στους ενδιαφερόμενους …παραδίδονται δωρεάν!

melissa1-90x9015. Οι λίστες…

Αναφερόμενος στις …επάρατες λίστες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι «όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια». Για δες πρωτοτυπία, φίλε μου. Αυτό πρώτος το είπε ο Λεβέντης και το αντέγραψε ο Τσίπρας!  Αλλά και το “Μπροστά” πρώτα το λάνσαρε ως σύνθημα των εκλογών η Νέα Δημοκρατία και το αντέγραψε ο Τσίπρας! Τελικά, μετά την “ελπίδα” χάσανε και το μπούσουλα! Κάποτε ξορκίζανε τη λίστα, όπως και το μπόνους των 50 εδρών. Τώρα τους βολεύουν αμφότερα…  Τελικά, χάσανε τ’  αυγά με τα καλάθια!

 

melissa1-90x9016. Δημαγωγός

Πώς το είπε; Α, ναι. Σημείωσε, ότι ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, «αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ’ όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει». 

Αλήθεια, τι είναι δημαγωγία; “Είναι η μέθοδος άσκησης εξουσίας κατά την οποία ο πολιτικός παραπλανά , αποπροσανατολίζει το λαό με ευτελείς κολακείες και με πολιτικά τεχνάσματα.  Δημαγωγός είναι ο πολιτικός που ασκεί την εξουσία με τον παραπάνω τρόπο , ενδιαφερόμενος όχι για το κοινό καλό , αλλά για το στενό , ατομικό του συμφέρον” . (el.wiktionary.org).

Οι συνειρμοί, δικοί σας!

Χρ.Μ.