Παρουσία των π. πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά η συγκέντρωση στη Ρηγίλλης

Προσπάθεια συσπείρωσης από τη Νέα Δημοκρατία και το Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς η εκλογική μάχη έχει μπει στην τελική ευθεία. Η χθεσινή συγκέντρωση όπου μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος είχε και σημαντικούς εσωκομματικούς συμβολισμούς αφού στην ιστορική έδρα της ΝΔ και παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

συγκέντρωση στη Ρι

“Ολοι μαζί, πολίτες που μας ψήφισαν και άλλοι που έρχονται τώρα να μας βρουν, όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε τη χώρα μπροστά. Πάνω απ΄ όλα η χώρα”, είπε στις πρώτες του κουβέντες ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η ΝΔ υπάρχει για να ενώσει τους Έλληνες, να προσθέσει δυνάμεις. Παλεύει για όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τι ψήφισαν χθες. Ελάτε να συναντηθούμε στο δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη”, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάσει.

“Άμεσος στόχος είναι η σταθερότητα σήμερα. Δεν θα αναφέρω καν σήμερα το όνομα του παραιτηθέντος πρωθυπουργού”, είπε συγκεκριμένα και απάντησε στην κριτική που δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος.

“Προσπαθεί να βρίσκει συνεχώς διχαστικά διλήμματα. Για εμάς το παλιό και το νέο πάνε μαζί. Ενώνουμε γενιές”, επισήμανε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “πρόοδος δεν σημαίνει καθετί καινούργιο που δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή όχι, ούτε πειράματα που καταλήγουν σε φέσια 90 δισ.”.

Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης “μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας”. “Κάποιοι λένε ότι είμαστε το παλιό και αυτοί το νέο. Αυτό το παλιό έχει μία ιστορία που είναι υπερήφανο γιατί τίμησε την Ελλάδα. Εμείς τέτοια διχαστικά διλήμματα δεν έχουμε. Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας. Η πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε κάθε τι καινούργιο χωρίς να αναλύουμε αν αυτό είναι το θετικό για την πατρίδα”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία του έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης.