ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: “Φουλ” του καύσωνα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

“Φουλ” του καύσωνα χτυπάμε στην αρχή του …Φθινοπώρου!  Γυρίσαμε με ψυχολογία φθινοπωρινή, αλλά το θερμόμετρο παίρνει και πάλι την ανηφόρα! Θαρρείς και θέλει να “εκδικηθεί” αυτούς που αποφάσισαν εκλογές εν μέσω Αυγούστου!

Έτσι ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι στις ομιλίες, στα αεροπλάνα, στα βαπόρια και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τα οποία μετακινούνται ψηφοφόροι και αρχηγοί!

Μαζί με το θερμόμετρο ανεβαίνουν και τα ντεσιμπέλ των δημοσκοπήσεων! Κι αυτές την αδρεναλίνη στα ύψη! Μια ο ένας και μια ο άλλος! Αν δεν σταθεροποιηθούν οι προτιμήσεις μας βλέπω να περνάμε μια ζωή μπροστά στις κάλπες! Μόνον στους Απόδημους δεν δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από κει που ζουν!  Στο κάτω-κάτω θα έδιναν μια διαφορετική νότα στις εκλογές! Κ0σμοπολίτικη!

Ας είναι, κάποτε θα γίνει κι αυτό.

Στο αναμεταξύ, τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν. Οσονούπω θα αρχίσουν και τα στοιχήματα στο Λονδίνο! Στο εσωτερικό ακόμη δεν έχουμε περάσει στο πολιτικό στοίχημα. Από σεμνοτυφία; Μπορεί. Από έλειψη καθαρής κρίσης λόγω πολιτικού φανατισμού; Ίσως. Σημασία έχει ότι ψήφο εκτός Ελλάδος δεν δίνουμε, τα στοιχήματα, όμως, που παίζονται στο εξωτερικό τα …αναγνωρίζουμε!

Έτσι είναι ο Έλληνας. Δύο πράγματα δεν δέχεται. Το λουρί στο σβέρκο. Και τους δανειστές. Μόνον τα δάνειά τους θέλει! Α, ναι, θέλει και να ανήκει στην ΕΕ.  Ίσως γιατί νομίζει πως θα δίνει στο διηνεκές επιδοτήσεις, δάνεια και αναπτυξιακά κονδύλια!

Είναι να μην μας κακομάθεις εμάς τους Έλληνες. Ήλθαν τουρίστες, τους “γδύσαμε”. Μας έδωσαν χρήματα, τα κάναμε τούβλα και τσιμέντο. Μας έδωσαν ελευθερίες, στήσαμε Μακρονήσια. Μας έφεραν μίνι-φούστες, τις ανεβάσαμε πάνω από τη …μέση!

Η υπερβολή ήταν πάντοτε το φόρτε μας. Καπνίζουμε περισσότερο, πίνουμε περισσότερο, νευριάζουμε περισσότερο. Είμαστε σκέτη μπαρουτοαποθήκη!

Στις κάλπες, όμως, θα πάμε ήρεμοι! Αρκετά πάθαμε, πρέπει να ενηλικιωθούμε. και να σοβαρευτούμε. Αρκούν οι πειραματισμοί. Και οι μαθητευόμενοι μάγοι.

Πρέπει να ψηφίσουμε με σύνεση.

“Για την Ελλάδα ρε γαμώτο|…

Μπα, μην ακούτε, ψηφίστε ό,τι ποθάει η ψυχή σας. Να το ευχαριστηθείτε!

Μετά, έτσι κι αλλιώς, θα κλάψουμε όλοι!