Αβοκάντο το θαυματουργό!

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Τώρα αν το μήλο το αντικαταστήσετε με ένα αβοκάντο θα δείτε την χοληστερίνη σας να διατηρείται στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα οφέλη για την υγεία σας θα είναι πολλαπλά, αφού το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο περισσότερο από μία μπανάνα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Έτσι οι λάτρες του γουακαμόλε μπορούν να πανηγυρίζουν και να απολαμβάνουν με ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση την αγαπημένη τους σάλτσα, που είναι ένας κάλος τρόπος, αλλά όχι ο μοναδικός για να πάρει κανείς την απαραίτητη ποσότητα αβοκάντο. Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρει η Huffington Post US, στην πραγματικότητα το αβοκάντο μπορεί να συμπεριληφθεί σε πολλά πιάτα.

Δεν είναι να απορεί κανείς που το αβοκάντο έχει στεφθεί το «νέο αγαπημένο φρούτο της Αμερικής», αφού μπορεί να αντικαταστήσει αρκετές λιγότερο υγιεινές τροφές

Μαγιονέζα
Η μαγιονέζα δένει άψογα πιάτα, όπως τον τόνο, τα αβγά, την σαλάτα με κοτόπουλο, αλλά είναι γεμάτη από ανθυγιεινά λίπη και λίγο πολύ χωρίς θρεπτική αξία. Αντί λοιπόν για μαγιονέζα βάλτε αβοκάντο θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα στο μάτι, αλλά με μεγαλύτερη θρεπτική αξία και δεν θα επηρεαστεί πολύ η γεύση. Ακόμα μπορείτε να το αλείψετε σε ένα σάντουιτς αντί της μαγιονέζας. Πολτοποιήστε λοιπόν το αβοκάντο κι αν αυτό σας δυσκολεύει προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.

Τυρί
Κι όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί σε ένα σάντουιτς με φέτες αβοκάντο όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο, παίρνοντας παρόμοιο αποτέλεσμα και μειώνοντας ταυτόχρονα το αλάτι και την χοληστερίνη.

Βούτυρο
Αυτό είναι πραγματικό θαύμα. Ναι μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο σε ένα κέικ με αβοκάντο. Με αυτόν τον τρόπο θα αντικαταστήσετε τα κορεσμένα λίπη με μονοακόρεστα λιπαρά. Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο σε μια αναλογία ένα προς ένα, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε κάπως τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι εξίσου αφράτο.

Κρέμα γάλακτος
Αν έχετε συνηθίσει να προσθέσετε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος στις σούπες σας σκεφτείτε το αβοκάντο ως εναλλακτική λύση. Θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα στην υφή, ενώ ταυτόχρονα η σούπας σας θα είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά και απαλλαγμένη από τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος.

Ψωμί
Εντάξει, δεν μπορεί το αβοκάντο να έχει την ίδια υφή και γεύση με το ψωμί, όμως μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση για όποιον θέλει να ενισχύσει την διατροφή του. Μπορείτε να ψήσετε ένα αυγό μέσα σε ένα αβοκάντο ή να το χρησιμοποιήσετε σαν μπολ για σαλάτα τόνου.

Παγωτό
Άγριο έτσι; Όχι δεν μπορεί το παγωτό αβοκάντο να ικανοποιήσει τον πόθο σας για πραγματικό παγωτό. Στη περιπτώσεις αυτή όμως λέμε απλώς θέλω παγωτό. Αν όμως θέλουμε κάτι πιο υγιεινό τότε στρεφόμαστε στο παγωμένο αβοκάντο.