Στη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και στους αναποφάσιστους εστιάζει τη στρατηγική της η Νέα Δημοκρατία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ για τις επόμενες δυο εβδομάδες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες με ορόσημο την τηλεοπτική αναμέτρηση Τσίπρα – Μεϊμαράκη και ενδιάμεσο σταθμό το ντιμπέιτ της προσεχούς Τετάρτης με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήδη ο απολογισμός της πρώτης προεκλογικής εβδομάδας ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο της ΝΔ να εστιάζει στην επόμενη μέρα των εκλογών και στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποφεύγει και φοβάται τον μεγάλο συνασπισμό, την ίδια ώρα που ο αντίπαλος του απέκλειε στις δημόσιες τοποθετήσεις του κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ίσως για αυτό και ο κ.Μεϊμαράκης επιμένει να χτυπάει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εκεί που πονάει – στο θέμα των συνεργασιών δηλαδή – μιλώντας διαρκώς για την ανάγκη να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με μια προγραμματική συμφωνία για τις πολιτικές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει καλά ότι με δεδομένες και τις τελευταίες μετρήσεις το ισόπαλο αποτέλεσμα που καταγράφουν οδηγεί εκ των πραγμάτων σε μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης και στην αναζήτησή από τώρα κιόλας όλων των πιθανών συνδυασμών συνεργασιών, έκτος από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΝΔ στην τηλεόραση του Bloomberg
ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες δέκα ημέρες θα αποτελέσουν κρας – τεστ για το επιτελείο της ΝΔ που έχει θέσει ευθύς εξαρχής ως βασικό στοίχημα από τη μια την επίτευξη της μεγίστης δυνατής συσπείρωσης της βάσης της και από την άλλη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση στην μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Αυτοί οι δυο παράγοντες, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους της Συγγρού θα καθορίσουν και το αν η ΝΔ θα επιβεβαιώσει στο τέλος τη δυναμική που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις και την βραχεία κεφαλή που καταγράφει σε ορισμένες από αυτές.

Πηγή:huffingtonpost.gr