Νταϊάνα Κόχυλα: Η ομογενής γκουρού της Ελληνικής κουζίνας

Με τη λέξη “Yiasou” ξεκινά το βιογραφικό της η Νταιάνα Κόχυλα  στο δημοφιλές προσωπικό site της http://dianekochilas.com , όπου μοιράζεται τις νόστιμες ελληνικές πάντα συνταγές της και μυεί τους Αμερικανούς στις μεσογειακές γεύσεις.

Η Νταϊάνα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς, το 1972 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, μικρό κοριτσάκι ακόμα και όπως τονίζει η ίδια: «Ερωτεύτηκα τον ήλιο, την φιλοξενία και το απλό, νόστιμο φαγητό». Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα τα καλοκαίρια της εφηβείας της είχαν ελληνικό άρωμα, άρωμα Ικαρίας και Αθήνας.  Όταν πια ενηλικιώθηκε επέλεξε να κάνει επαγγελματική της βάση την Αθήνα και να μοιράζει τον χρόνο της σε Ελλάδα και Αμερική.

Αφιέρωσε την ζωή της στην εξερεύνηση και προώθηση των υγιεινών, χαρούμενων και εύγευστων φαγητών της χώρας μας.

Συμβουλεύει τα καλύτερα πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Yale για το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα του φαγητού των φοιτητών τους.  Έχει γράψει 17 βιβλία για την ελληνική μαγειρική, αρθρογραφεί στα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες όπως New York Times, Washington Post, Food and Wine και Saveur. Παρουσιάζει επίσης συνταγές στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αμερικής, ενώ  έγραφε για περισσότερα από 20 χρόνια ως κριτικός φαγητού στην εφημερίδα «Τα Νέα».  Στην Αμερική είναι σύμβουλος στα πιο γνωστά ελληνικά εστιατόρια όπως τα Boukies, Pylos και το Avli. Διαθέτει και δικό της διαδικτυακό κανάλι GreekFoodTv, μέσα από το οποίο μοιράζεται βίντεο με τις συνταγές της.

Ενώ τις συμβουλές της για μαγαζιά της Αθήνας που πρέπει να επισκεφθούμε μας τις προσφέρει από το http://dineoutathensbydianekochilas.blogspot.gr/

Μαζί με τον σύζυγο της, τον Βασίλη Στενό,  έχουν ιδρύσει το Glorious Greek Kitchen στην Ικαρία, όπου και παραδίδει μαθήματα κάθε καλοκαίρι. Διοργανώνει δε και γαστρονομικά ταξίδια ανά την Ελλάδα τόσο για τουρίστες με ουρανίσκους που αναζητούν ενδιαφέρουσες γεύσεις αλλά και επαγγελματίες του κλάδου.

Πηγή:Ellhnes.com