Νέα Υόρκη, 11 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης- Ανεξακρίβωτος ο ακριβής αριθμός των νεκρών Ομογενών


Τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 θυμάται σήμερα, Πέμπτη, η Αμερική επτα χρόνια μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, που στοίχισε τη ζωή σε 2.751 ανθρώπους. Φέτος για πρώτη φορά η ημέρα είναι αφιερωμένη στην προσφορά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί με μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο έξω από τη Ουάσινγκτον.
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπαίντεν θα βρίσκεται σε τελετή που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη.
==============

KATAΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ
====================================

Ο ακριβής αριθμός των ομογενών που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι σήμερα, αλλά σύμφωνα με ονόματα και στοιχεία που έχουν δοθεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σε άλλους φορείς έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα ελληνικής καταγωγής:

Ιωάννα Αχλαδιώτη, Αναστάσιος Αλικάκος, Κατερίνα Μπαντίς, Παναγιώτης Μπρέναν, Πίτερ Χάνσον, Πίτερ Μούτος, Τζέιμς Παπαγεωργίου, Γιώργος Πάρις, Θεόδωρος Πιγκίς, Μιχάλης Ταρρού, Βασίλης Τσελεπής, Θωμάς Δαμασκηνός, Αντώνης Δήμας, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Λεωνίδας Χαλικιόπουλος, Βασίλειος Χαραμής, Γιάννης Κατσιματίδης, Ντανιέλα Κουσούλη, Γιώργος Μερκούρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Δάφνη Πουλέτσου, Στέφανος Πούλος, Μιχάλης Θεοδωρίδης και Προκόπιος Ζώης. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 22 μέχρι 35 xρονών. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών στους δίδυμους πύργους είναι 2.819.