Ψήφο στους Απόδημους υποσχέθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Θεσσαλονίκη

Ψήφο στους Απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους από εκεί όπου κατοικούν υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την παρουσίαση του Προγράμματος της Νέα Δημοκρατίας  για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τις τομές σε Κράτος, Παιδεία και Σύνταγμα. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως “θέλουμε κοντά μας την ομογένεια” και μάλιστα, είπε, να συναποφασίζει στη Βουλή.

Το Πρόγραμμα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ  στην ομιλία του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ( ΔΕΘ).  Ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του «δεν θα μοιράσει κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα».

«Το δίλημμα είναι ειλικρίνεια ή δημαγωγία» είπε, λέγοντας πως «το μόνο νέο που έφερε ο κ. Τσίπρας είναι το νέο μνημόνιο» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία στην εκδήλωση των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Μετά τις εκλογές, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, θα συγκροτηθεί εθνική ομάδα διακυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και στη συνέχεια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως όσα στελέχη υπέγραψαν τη συμφωνία.
«Αυτοί ξέρουν το πλαίσιο, ξέρουν ενδεχομένως και τις ουρές της συμφωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, θα συσταθεί και ομάδα εθνικού σχεδιασμού, η οποία μέχρι την Άνοιξη του 2016 θα παρουσιάσει ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης, με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους.
Βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, η διαμόρφωση γόνιμου επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.
«Αυτή είναι και η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς φέρναμε δουλειές και επενδύσεις και αυτοί τις έδιωχναν. Το έκαναν και στο Ελληνικό, το έκαναν και στην COSCO, το έκαναν και στις Σκουριές» τόνισε.
Άμεσης προτεραιότητας, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -συστημικών και μη- όπως και η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.
Για το ζήτημα του χρέους, είπε ότι απόφαση που προβλέπεται στη συμφωνία, «για την οποία επαίρεται ο κ. Τσίπρας» βασίζεται στην πρόβλεψη που υπήρχε στη συμφωνία του 2012.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο για τους αγρότες, δεσμευόμενος να δώσει μάχη ώστε να αρθούν οι αδικίες. «Δεν δεσμεύομαι ότι θα σκίσω το άρθρο που αναφέρονται τα μέτρα, δεσμεύομαι ότι θα δώσουμε μάχη» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στους ένστολους, είπε: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς».
Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα οικονομικά των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε για την επιχειρησιακή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, και τη στήριξη του ΕΣΥ.
Επανέλαβε την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης στη βάση των προτάσεων που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Αναφέρθηκε στη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων, στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ώστε να μπορεί μια κυβέρνηση να εξαντλεί τουλάχιστον μία τριετία.
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι επόμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα είναι κυβέρνηση τετραετίας «και τότε οι πολίτες θα έρθουν να μας κρίνουν».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο προσφυγικό, ασκώντας καταρχήν κριτική στην Τουρκία για τη στάση της και ξεκαθαριζοντας ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του μετανάστη και του πρόσφυγα.
Δριμύτατη κριτική άσκησε και στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της με αιχμές γιια την τέως υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που «δεν είδε θαλάσσια σύνορα».
Kλείνοντας, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι αν η χώρα συνεχίσει να πειραματίζεται σε κλίμα αστάθειας, «τότε βαδίζουμε στην καταστροφή».
«Θα ήεθελα να είχαμε περισσότερο χρόνο μέχρι τις εκλογές για να τους εξηγήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι πολίτες όμως πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν» συνέχισε.
Άσκησε μάλιστα κριτική στον Αλέξη Τσίπρα που μιλά μόνο για αυτοδυναμία ή στη συνέχεια αντιπολίτευση «και επαναστατική γυμναστική».
«Τα διλήμματα για τις 20 Σεπτεμβρίου είναι ξεκάθαρα. Καλώ τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αναποφάσιστους να σκεφτούν: θέλουν ασφάλεια και σταθερότητα ή αβεβαιότητα; Θέλουν κρατισμό ή δουλειές; Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν στις 20 Σεπτέμβρη» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ