Στα προεκλογικά μπαλκόνια ο Απόδημος Ελληνισμός!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜεΪμαρακης

Ευαγ. Μεϊμαράκης

Ο Απόδημος Ελληνισμός μπορεί να μην έχει ούτε εν έτη 2015 δικαίωμα να ψηφίζει από τις χώρες εγκατάστασης, γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν συμφωνούν με τις διατάξεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει ο εκτελεστικός νόμος, όπως το ισχύον Σύνταγμα ορίζει, ωστόσο, τελικά, ΔΕΝ έμεινε έξω από το προεκλογικό σκηνικό, όπως είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μας… Με πρωτοβουλία του ο π. Υπουργός Κ. Τσιάρας, σε κάθε προεκλογική του ομιλία αναφέρεται στον Απόδημο Ελληνισμό και στα θέματα που τον αφορούν…

Η εκ μέρους της Panhellenic Post ανακίνηση του όλου θέματος, με αφορμή το προαναφερθέν άρθρο μας που δημοσιεύθηκε στις 20 Αυγούστου -συγκεντρώνοντας, μάλιστα, 54 like, πλήθος e mails και θετικών σχολίων- αλλά και η παρασκηνιακή «προτροπή» της εφημερίδας προς τους υπευθύνους της ΝΔ ότι οι ομογενείς «αναμένουν κάτι περισσότερο από ευχολόγια», συγκεκριμένα «μέτρα»,  προκάλεσαν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις στην Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται η  δέσμευση του Προέδρου Ευαγ. Μεϊμαράκη (από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-ΔΕΘ) ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων. Και, αφετέρου,  η δημοσιοποίηση ολόκληρου του Προγράμματος  του κόμματος, γύρω από τον Απόδημο Ελληνισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιαρασ

Κων. Τσιάρας

Έτσι, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας (υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Καρδίτσας) σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο (υποψήφιος Βουλευτής Β΄Αθηνών) προχώρησαν στην παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον Απόδημο Ελληνισμό, σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Αίγλη του Ζαππείου στην Αθήνα, παρουσία και του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα και της πρώην υπουργού κ. Μαριέτας Γιαννάκου – Κουτσίκου, όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει.

Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι το κεφάλαιο «Απόδημος Ελληνισμός», περιλαμβάνεται πλέον σε κάθε προεκλογική ομιλία, συνέντευξη ή δήλωση, του κ. Κων. Τσιάρα, σε εγχώρια και αλλοδαπά ΜΜΕ. Ο π. Υπουργός με έμφαση τονίζει από τους προεκλογικούς εξώστες, τη σημασία που έχουν για τον Ελληνισμό οι Απόδημοι και η Ομογένεια. Επισημαίνει τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται για την Οικονομία με την ορθή αξιοποίηση του δυναμικού της ομογένειας. Και υπογραμμίζει τη συμβολή της σε κάθε δύσκολη περίσταση που αντιμετωπίζει η πατρίδα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της ΡΗΡ, παντού όπου ο κ. Τσιάρας αναφέρεται στο Απόδημο Ελληνισμό, το ακροατήριο αντιδρά με ζεστό χειροκρότημα και θετικά σχόλια, όπως «αυτά δεν μας τα έλεγε κανένας» ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα θετικό τόσο ως προς την  ψήφο των Αποδήμων όσο και ως προς την σωστή αξιοποίηση του τεράστιου Εθνικού κεφαλαίου, που αντιπροσωπεύει ο εκτός συνόρων ελληνισμός.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κουμουτσάκος

Γιώργος Κουμουτσάκος

Το τελευταίο είναι εύλογο και εκ του λόγου ότι μία στις πέντε ελληνικές οικογένειες, έχουν κάποιον απόδημο ή ομογενή, κοντινό ή μακρινό συγγενή ή φίλο ή απλό γνωστό, στο εξωτερικό…

Συμπερασματικά, είναι ένα καλό πρώτο βήμα ότι οι Απόδημοι «ανέβηκαν» στα προεκλογικά μπαλκόνια, πρέπει, όμως, να μην “μείνουν” εκεί…  Είναι εθνική ανάγκη οι διακηρύξεις της ΝΔ, εφόσον γίνει κυβέρνηση, να μετουσιωθούν σε πράξη, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα,  η ΡΗΡ απευθύνθηκε αρμοδίως και στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) ζητώντας να έχει τις  θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, μέχρι στιγμής (08:41 / 17 Σεπτεμβρίου 2015) δεν απαντήθηκαν τα σχετικά e mails.