ΝΔ: Ερωτήματα δημιουργεί η υπόθεση Φλαμπουράρη

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στην υπόθεση του π. Υπουργού Α. Φλαμπουράρη σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά”. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια σειρά εγγράφων για να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του σε ό,τι αφορά στην ανάθεση δημόσιου έργου στην εταιρεία της οποίας υπήρξε ιδρυτής και βασικός μέτοχος.

Μετά το σάλο που προέκυψε με την ανάθεση έργου ύψους 3,9 εκατομμυρίων στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ του Α. Φλαμπουράρη, ο υπουργός παρουσίασε μια σειρά από έγγραφα που αποδεικνύουν σύμφωνα με τον ίδιο ότι αποχώρησε από την εταιρεία, πούλησε τις μετοχές του και ταυτόχρονα παρέδωσε το πτυχίο του και έκανε αίτηση συνταξιοδότησης, την ημέρα που ορίστηκε υπουργός.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας.
Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική.
Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».