Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την Δευτέρα με κορμό τη ΝΔ

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των άξιων και ικανών» είπε ο Β.Μεϊμαράκης κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια. Θέτοντας το δίλημμα «πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα» ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή» και ξεκαθάρισε ότι «θα συνεννοηθούμε με όσους θέλουν. Όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».
Με σύνθημα “Ομόνοια – Όχι διχόνοια για τους Έλληνες” πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση η Νέα Δημοκρατία, με ομιλία του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Δεν είναι τυχαίο που γίνεται σήμερα η κεντρική μας συγκέντρωση. Είναι η ημέρα που σήμερα γιορτάζει η Σοφία, που χρειάζονται όλα τα κόμματα, η Αγάπη για όλους τους πολίτες, η πίστη που δείχνει την εμπιστοσύνη, η Ελπίδα που ξαναγύριζει μετά τη συγκέντρωση σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες…”, είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι “Με τη βοήθεια του Θεού και του λαού, τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση”.

Το κόμμα επέλεξε για πρώτη φορά την πλατεία Ομονοίας, όπου από νωρίς βρέθηκαν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και η Σοφία Βούλτεψη.

Στην κεντρική συγκέντρωση έδωσε το παρών και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δέχθηκε τα χειροκροτήματα των ψηφοφόρων μόλις τον αντιλήφθηκαν.

Λίγο αργότερα, έφτασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, που πραγματοποιεί πρώτη φορά προεκλογική συγκέντρωση σε αυτόν τον χώρο, έστειλε «μήνυμα ενότητας, μήνυμα ομόνοιας και όχι διχόνοιας για όλο τον ελληνικό λαό».

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των άξιων και ικανών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Νιώθω τη νέα δυναμική της κοινωνίας. Η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά. Θα την πάμε εμείς μπροστά» είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το μόνο νέο που έφερε είναι τα capital controls».

«Είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση και τη δύναμή μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είμαστε εμείς η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο, εμείς που φέραμε την πρόοδο στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, μίλησε για εκείνους «που έκαναν ριφιφί στους ψήφους των πολλών» και «προσπαθούν εκ νέου να κοροϊδέψουν τους έλληνες».

Περιγράφοντας δε το δίλημμα της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης είπε «Να γυρίσουμε πίσω, με κάλπικες υποσχέσεις και ψέματα, η μπροστά με αλήθειας; Να εμπιστευτούμε μπλόφες και πειράματα, η υπευθυνότητα και εθνικό σχέδιο;»

«Πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα; Από τη μία καταστροφή στην άλλη, ή να οδηγήσουμε τη χώρα στην ασφάλεια και τη σιγουριά» πρόσθεσε.

«Ξέρω τι θέλουν οι πολίτες. Δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ, όχι άλλο εμπαιγμό και δημαγωγία. Να τελειώνουμε με την ανικανότητα και τα ψέματα. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή» τόνισε.

Απαντώντας εμμέσως στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην δική του πρόσκληση για συνεννόηση, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε μία παρά φύση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ» αλλά δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες.

«Από την πρώτη στιγμή αυτή η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα στη θεωρία των παιγνίων» είπε χαρακτηριστικά. «Έκλεισαν με δική τους απόφαση τις τράπεζες και επέβαλαν τα capital controls. Τότε και μόνο τότε αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους και να συμβιβαστούν όπως-όπως» συμπλήρωσε.

«Μέσα σε έξι μήνες έγιναν όλα χειρότερα, σε όλους τους τομείς, για όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες. Μπορείτε τώρα να σκεφτείτε πώς ήταν τον Ιανουάριο του 2015 η χώρα και πώς είναι τώρα; Ποιος αισθάνεται ότι η ζωή τους καλυτέρεψε;» δήλωσε.

Επανερχόμενος στο θέμα της συναίνεσης και της συνεννόησης, ο πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι θα το πράξει «με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε. Όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».

«Απλώνουμε χέρι ενότητας σε όλους τους ψηφοφόρους που πλανήθηκαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα» είπε, σημειώνοντας ότι «δεν θα αντιδράσουμε στη δική τους προσπάθεια έντασης, στην ύβρη και τη λάσπη».

«Την Κυριακή τελειώνουμε μία και καλή με το δήθεν, που αποδείχθηκε παλιό και σαθρό» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Το συστηματάκι που πανικοβλήθηκε επιχειρεί να σπιλώσει, να φανατίσει, να διχάσει» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «απόφασή μας είναι να ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τα δύσκολα και να πετύχουμε επανεκκίνηση της οικονομίας μας».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, έκανε διαχωρισμό μεταξύ της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού. Επίσης, προανήγγειλε δημιουργία υπουργείου Νέας Γενιάς και τόνισε ότι «είναι επιτέλους η ώρα εμείς να παρέχουμε εκπαίδευση. Εμείς να εισάγουμε και όχι να εξάγουμε φοιτητές».
Οι 7 άξονες της πολιτικής Μεϊμαράκη

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ απαρίθμησε τους 7 άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί μια κυβέρνηση της ΝΔ.

1: Επανεκκίνηση της οικονομίας και βελτίωση του περιβάλλοντος

2: Σταθεροποίηση δημοσίων οικονομικών και οριστική λύση του χρέους

3: Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

4: Αποτελεσματικότερο κράτος

5: Κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης και στήριξης κάθε επιχείρησης που κάνει έστω και μία πρόσληψη

6: Εξωτερική πολιτικών ανοικτών οριζόντων

7: Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση με αλλαγές για πολιτική σταθερότητα και διαφάνεια

«Προτεραιότητά μας από Δευτέρα να φέρουμε δουλειές, δουλειές και δουλειές»

«Προτεραιότητα μας από τη Δευτέρα είναι να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές, δουλειές, δουλειές» είπε με έμφαση ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως «είναι κεντρική απόφαση μας να ξεμπερδεύουμε γρήγορα με τα δύσκολα και να πετύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, έκανε λόγο για μια σειρά άμεσων δράσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ:

– Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άρση των capital controls

– Διαπραγμάτευση για οριστική επίλυση δημοσίου χρέους

– Αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ

– Ξεκλείδωμα του ΕΣΠΑ

– Δημιουργία υπουργείου Νέας Γενιάς που θα υπηρετήσει τη νεολαία και μόνο, για να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας από το εξωτερικό.

– Επίσπευση αποκρατικοποιήσεων

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η ενίσχυση της ρευστότητας και η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι χρειαζόμαστε «ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα πιάσουμε δουλειά από την πρώτη μέρα».