Τσίπρας: Σταθερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα

Ο σχηματισμός «μιας προοδευτικής αριστερής κυβέρνησης» η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή διαπραγμάτευση του χρέους είναι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα.

«Η προκήρυξη εκλογών ήταν κίνηση ηθικής και πολιτικής ευθύνης. Μετά την ολοκλήρωση της σκληρής διαπραγμάτευσης ήταν δημοκρατική αναγκαιότητα να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να κρίνει το αποτέλεσμά της» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στα Νέα.Τσίπρας: Σταθερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε σκληρά σε συνθήκες οικονομικού και πολιτικού πολέμου και από τη ΝΔ και πέτυχε μια συμφωνία η οποία λύνει τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα του χρέους και της ρευστότητας και μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ (7:30 μμ) στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλευρό του θα βρεθούν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γρέγκορ Γκίζι και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos.