Διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την πτήση “θρίλερ” της «Sky Express»

Με αφορμή το ατύχημα που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2015 στον κρατικό αερολιμένα Ρόδου με την πτήση «θρίλερ» που συνέβη κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της εταιρείας «Sky Express», η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε την διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεως αεροπορικών κανονισμών και τελέσεως των αδικημάτων της διατάραξης της ασφάλειας της αεροπλοΐας και της έκθεσης.Φωτογραφία για Διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την πτήση θρίλερ της «Sky Express»
E
Συγκεκριμένα, η Εισαγγελική λειτουργός ζήτησε αρμοδίως από την Πταισματοδίκη Ρόδου να αναζητηθεί και να συμπεριληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για την ασφάλεια των αεροπορικών συγκοινωνιών για το επίμαχο αδίκημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην πρωινή πτήση της 1η Φεβρουαρίου της εταιρείας «Sky Express» οι 16 επιβαίνοντες στην πρωινή πτήση λαχτάρησαν στις 07.30 το πρωί της Κυριακής όταν κατά την προσγείωση, το μικρό αεροσκάφος δέχτηκε ισχυρή ριπή ανέμου.

Πήρε κλίση προς την θάλασσα και ενώ μετά βίας σταθεροποιήθηκε για να προσγειωθεί στην άκρη του αεροδιαδρόμου, όταν ακούμπησε στο έδαφος έσκασε το λάστιχο του αριστερού τροχού.

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο Κρήτης – Κάρπαθος- Ρόδος. Το αεροπλάνο τροχοδρόμησε με δυσκολία και σταμάτησε στη μέση του διαδρόμου. Το ευτύχημα ήταν πως δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει παραγγείλει, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για την πραγματοποίηση της πτήσης του συγκεκριμένου ελικοφόρου μικρού αεροπλάνου σε μέρα που είχαν ματαιωθεί όλες οι πτήσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στο νησί.

Ζήτησε να προσκομιστούν το σχέδιο πτήσης, το δελτίο καιρού και να εξεταστούν οι ελεγκτές αεροπλοΐας, η αερολιμενάρχης και οι αρμόδιοι των πύργων ελέγχου στη Ρόδο και στο Ηράκλειο.
xespao