Οι δηλώσεις των αρχηγών πάνω από την κάλπη

 Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Είμαι βέβαιος ότι όλη η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Εύχομαι και ελπίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού μας και ιδίως της νεολαίας μας μέσα σε μια Ευρώπη, η οποία επιτέλους αντιλαμβάνεται ότι το βασικό της μέγεθος είναι ο Ανθρωπος και η μεγαλύτερη αποστολή της η προστασία της αξίας του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του».
Αυτές ήταν οι δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 583o Εκλογικό Τμήμα του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, όπου τον υποδέχθηκε και τον συνόδευσε ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Π. Ξυριδάκης.

Η δήλωση του Α. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι΄αυτόν. Θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή. Δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής, δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και για μια κυβέρνηση μάχης προκειμένου να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα την ίδια αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκαιου του λαού, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά και μέσα στη χώρα.

Για τις μεγάλες συγκρούσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσουμε στις τομές, στις αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει. Για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους, να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να μείνουν εδώ. Αλλά και να γίνει η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη.

Είμαι αισιοδόξος, αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν όταν ο λαός μας είναι στην πρώτη γραμμή και η νέα γενιά, τα πάντα είναι δυνατά. Να είστε καλά».

Η δήλωση του Ευαγ.  Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής, ημέρα που μιλούν οι πολίτες με την ψήφο τους.
Πιστεύω ότι θέλουν διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν και να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς. Πιστεύω να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν.»

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξης:

”Οι σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του. Ή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χτες.
Το μήνυμα που στέλνω από την Κρήτη είναι μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Ο εχθρός είναι η διχόνοια και η κακή εικόνας της χώρας στο εξωτερικό λόγω διαφθοράς. “Είμαι βέβαιος ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση”.

 Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

”Ελπιζω να έχουμε μικρή αποχή, να σηκωθει ο κόσμος να πάει να ψηφισει, να ψηφίσει αλλιως να μη γυρίσουμε στο παρελθόν αλλά να προχωρήσουμε μπροστά. Η Ελλαδα μπορεί, πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον…

Η Κρήτη και τα Χανιά δείχνουν το δρόμο.Απο σημερα το βράδυ είναι μερα δουλειας. πρέπει να είμαστε όλοι αποφάσισμένοι για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς, να θυμηθούμε τι λέγαμε όχι κατά την προεκλογική αντιπαράθεση αλλά ως προς τη λυση των προβληματων και πως θα συνεργαστουμε για μια καλύτερη χώρα. Το παν είναι να εχουμε διαθεση”. 

Η δήλωση του Παν. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

“Για εμάς, προτεραιότητα έχει η νεολαία. Η νεολαία καλείται να πει όχι στην αποχή, στην απογοήτευση και στο «όλοι το ίδιο είναι». Και τα τρία το ίδιο είναι, φέρνουν Μνημόνια και λιτότητα. Καλούμαστε όλοι να πούμε ξανά Όχι στα Μνημόνια και τη λιτότητα. Για να μην ξενιτεύονται οι νέοι και οι νέες μας. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στον τόπο μας”.

Η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου έχει ως εξής:

«Επιδιώκουμε να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Διεκδικούμε να αποτελέσουμε τον προοδευτικό τρίτο πόλο που θα δώσει την λύση. Εμείς, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η συνεργασία είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που επιβάλει με την ψήφο του τις συνεργασίες»

ΡΗΡ: Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν ψηφίσει μέχρι τη δημοσίευση (11:20). Θα ακολουθήσουν.